Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (SPK) atstāj spēkā Krievijas diskvalifikāciju, kas šīs valsts sportistiem liedza piedalīties 2016. gada Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs, taču krievu atlētiem tiek dota iespēja startēt nākamajā ziemas olimpiādē, lemts SPK izpildkomitejas sēdē Abu Dabi.

SPK lēma, ka Krievijas pārstāvji drīkst startēt sacensībās kā neatkarīgi sportisti, ja atbildīs konkrētiem kritērijiem, kā tas ir vieglatlētikā. Tas nozīmē, ka Krievijas sportistiem būs iespēja piedalīties kvalifikācijas sacensībās un startēt arī 2018. gada ziemas paralimpiskajās spēlēs Phjončhanā.

Kā zināms, Krievijas vieglatlēti var iesniegt individuālus iesniegumus Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF), un, ja viņi atbilst izvirzītajiem kritērijiem, var piedalīties oficiālās sacensībās, ieskaitot pasaules čempionātu un olimpiskās spēles, kā neatkarīgi sportisti.

"Mēs negribam pieļaut situāciju, ka Krievijas sportistiem atliks nepietiekams skaits sacensību, lai kvalificētos 2018. gada Phjončhanas ziemas paralimpiskajām spēlēm," norāda SPK prezidents Filips Kreivens. "Kad mēs nepielaidām Krieviju dalībai 2016. gada Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs, bija tikko nopublicēts Maklārena ziņojums, kurā tika runāts par valsts atbalstītu dopinga sistēmu, bet tagad situācija ir mainījusies, turklāt drīz tiks atjaunotas Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbība, tā kā var runāt par ievērojamu situācijas uzlabošanos."

Nākamā Krievijas statusa pārskatīšana notiks šā gada novembrī pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) valdes sēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!