Austrālijas pilsētā Kērnsā ar komandu stafeti sācies pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanā, kurā startēs arī trīs Latvijas sportisti. Olimpiskajā MTB krosā U23 vecuma grupā piektdien sacensības aizvadīs Pasaules kausa ieguvējs un "ZZK" vienības sportists Mārtiņš Blūms, bet sestdien elites vecuma grupā startēs viņa komandas biedrs Arnis Pētersons. Svētdien par čempiones titulu junioru meiteņu grupā MTB downhill disciplīnā cīnīsies Paula Žibasa.

Šī gada pasaules čempionātu kalnu riteņbraukšanā uzņem Austrālijas pilsēta Kērnsa. No trešdienas līdz svētdienai sacensībās Olimpiskajā MTB krosa un MTB Downhill sacensībās startēs kopumā 527 sportisti no 46 valstīm. Olimpiskajā MTB krosā par godalgām cīnīsies elites, U23 un junioru grupu sportisti, kamēr MTB downhill disciplīnā par tituliem spēkiem mērosies elites un junioru sportisti. Latviju gada nozīmīgākajās sacensībās pārstāvēs trīs sportisti.

Olimpiskajā MTB krosā mūsu valsts godu aizstāvēs "ZZK" komandas sportisti - Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms. Kā pirmais no abiem cēsiniekiem uz starta izies Blūms, kuram piektdien pulksten 14:30 pēc vietējā laika (pulksten 07:30 pēc Latvijas laika) starts U23 vecuma grupā. Mārtiņš šosezon startē ar apbrīnojamu stabilitāti, pelnīti kļūstot par Pasaules kausa ieguvēju. Divos posmos (Šveicē un Kanādā) viņš izcīnīja uzvaras, bet vēl trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla. Plašāks apskats par U23 vecuma grupas sacensībām gaidāms ceturtdien.

Elites vīri sacensības aizvadīs sestdien. Arī šeit starta šāviens tiks dots pulksten 14:30 pēc vietējā laika. Plecu pie pleca ar planētas labākajiem elites vīriem cīnīsies Arnis Pētersons, kurš šosezon labāko starptautisko rezultātu sasniedzis pirmajā Pasaules kausa posmā Čehijā, kad, startējot no beigām, izcīnīja 20. vietu. Turpinājumā nereti Arnis cīnījies ar tehniskām likstām, bet pēdējos divus PK posmu izlaida, ar mērķi labāk sagatavoties pasaules čempionātam.

Arnis kopā ar treneri Vilmāru Tomsonu Austrālijā jau atrodas ilgāku laiku. Aizvadītajā nedēļā viņiem pievienojās arī Mārtiņš Blūms. Mūsu sportisti jau paguvuši iepazīties ar trasi. Abiem latviešiem tā ir gana parocīga. Trasē iekļauti arī BMX elementi, kas ir abu "ZZK" braucēju stiprās puses.

Svētdien, kas būs arī čempionāta noslēdzošā diena, medaļu komplektus sadalīs MTB downhill braucēji. Junioru meiteņu grupā viena no galvenajām favorītēm būs latviete Paula Žibasa. Trenera Mārča Ščerbiņina audzēkne, kura ikdienā treniņus aizvada Austrijā, šosezon divas reizes izcīnījusi uzvaras Pasaules kausa posmos, bet vienu reizi finišēja otrajā vietā. Jāņem vērā, ka junioru meiteņu grupā Paula startē pirmo sezonu. Starts Paulai gaidāms pulksten 09:30 pēc vietējā laika (02:30 pēc Latvijas laika).

Latvijas sportistu starti pasaules čempionātā kalnu riteņbraukšanā:
08.09. (plkst. 07:30 pēc LV laika) MTB XCO krosā U23 vecuma grupas sacensības – Mārtiņš Blūms
09.09. (plkst. 07:30 pēc LV laika) MTB XCO krosā elites vecuma grupas sacensības – Arnis Pētersons
10.09. (plkst. 02:30 pēc LV laika) MTB Downhill junioru meiteņu grupas sacensības – Paula Žibasa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!