Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amerikānietei Sloeinai Stīvensai dueļa izskaņā bija spēcīgāki nervi un arī līdzjutēju atbalsts, pēc zaudējuma ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien pauda Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Kā ziņojām, Sevastova "US Upen" ceturtdaļfinālā piekāpās Stīvensai ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-7 (4:7).

Sevastova pēc mača pauda, ka pašai uztraukums traucējis minimāli, tomēr nenoliedza, ka pretiniece izšķirošajos brīžos darbojusies labāk.

"Bija sīvs trešais sets. Pie rezultāta 4-5 un 5-6, kad servēju, kontrolēju situāciju un nebija liels uztraukums. Tomēr varbūt nedaudz uztraukusies biju sākumā un taibreikā, bet tas ir normāli. Spēlēju par ASV atklātā čempionāta pusfinālu un neesmu robots," izteicās Latvijas sportiste. "Sloeina ir lieliska tenisiste un spēlēja lieliski. Beigās viņai bija spēcīgāki nervi un viņa aizvadīja lieliskas izspēles."

"Viņa šo ir pelnījusi. Visu cieņu. Nevaru noliegt, ka man šis bija lielisks turnīrs. Protams, tagad ir sāpīgi, tomēr pēc pāris dienām viss būs kārtībā," Sevastova zaudējumu centās uztvert ar smaidu.

Latvijas tenisiste nenoliedz, ka spēļu laikā viņai ir jāspēlē nevis jāskatās uz treneri. "Man jābūt atbrīvotākai un dažreiz, iespējams, tas man maksā maču. Otrajā setā un trešā seta sākumā biju atbrīvotāka un nerunāju daudz ar sevi. Man ir jāspēlē visu maču un tad, iespējams, uzvarēšu."

Sevastova otrdienas pretinieci raksturoja kā spēlētāju ar ļoti spēcīgiem sitieniem.

"Šķiet, ka trešā seta sākumā kontrolēju maču, tomēr viņa atgriezās spēlē un veica lieliskus sitienus. Arī publika viņu nedaudz pastūma uz priekšu," stāstīja Sevastova. "Viņa ir daudzpusīga spēlētāja."

"Kājas trauma nebija iemesls, kāpēc zaudēju maču, tomēr nedaudz to jutu," Sevastova stāstīja par pirmajā setā izmantoto medicīnisko pārtraukumu. "Pēc tam bija daudz labāk, bet spēles sākumā nevarēju tik labi kustēties."

"Kopumā domāju, ka aizvadīju labu maču. Ceru, ka varēšu sezonu noslēgt spēcīgi un spēlēšu labāk nekā pērn Āzijā. Joprojām esmu pārliecināta par savu spēli," teica Latvijas tenisiste.

Sevastova, visticamāk, nākamnedēļ pasaules rangā saglabās 17. pozīciju. Pērn gada beigās pēc Ņujorkas turnīra Sevastova piecās sacensībās guva tikai vienu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!