Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Ņujorkā dramatiskā cīņā izstājās no sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra, ASV atklātā čempionāta, piedzīvojot zaudējumu ceturtdaļfināla spēlē.

Savā otrajā "US Open" ceturtdaļfinālā pēc kārtas Sevastova spraigā cīņā atspēlējās, bija tuvu panākumam, tomēr ar 3-6, 6-3, 6-7 (4:7) atzina amerikānietes Sloanes Stīvensas pārākumu.

Sevastovai problēmas ne tikai spēlē, bet arī ar pašsajūtu bija pirmajā setā. Lai gan viņa jau pirmajā geimā lauza pretinieces servi, amerikāniete uzvarēja nākamos četrs geimus, panākot 4-1. Pēc septītā geima Sevastova lūdza medicīnisko pārtraukuma, tomēr tas viņu neglāba no zaudējuma pirmajā setā.

Otrajā setā Sevastova krietni uzlaboja sniegumu, arvien mazāk kļūdījās, kas bija klupšanas akmens pirmajā setā, un spraigā cīņā uzvarēja ar 6-3. Pretinieces servi viņa lauza ceturtajā geimā, pārsvaru nosargājot līdz seta galotnei.

Izšķirošajā setā Sevastova jau sākumā lauza pretinieces serves geimu, varēja vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, tomēr neizmantoja iespēju. Turpretī Stīvensa izlīdzināja spēles gaitu, bet seta turpinājumā vēlreiz atspēlējās pēc zaudēta serves geima. Tā kā "US Open" izšķirošajā setā tenisisti nespēlē līdz divi geimu pārsvaram, tad tenisistēm bija jāaizvada "tie break" izspēli. Diemžēl, tajā pārāka bija amerikāniete, kura tādējādi atkārtoja savu 2013. gada panākumu Austrālijas čempionātā, iekļūstot "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Savukārt Sevastovai abi "US Open" ceturtdaļfināli ir karjeras labākie sasniegumi un viņa šoreiz vēl pirmo reizi karjerā neiekļuva pusfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!