Sestdien, 9. septembrī Apes apkārtnē notiks Vivus.lv MTB (kalnu divriteņu) maratona sezonas septītais - noslēguma posms. Vienlaikus sportisti izcīnīs arī tradicionālos "Vaidavas kausus" kalnu divriteņu maratonā. Šīs MTB sacensības pēdējos gados piesaista lielu dalībnieku skaitu un jau kļuvušas par otrām iecienītākajām Latvijā.

Ņemot vērā sportistu vairākuma vēlmes, par maratona 11. sezonas noslēguma posma norises vietu nebija šaubu - starta un finiša zona atkal būs Igaunijas pusē, četrus kilometrus no Apes - Monistes pagasta Vastse – Roosa (Jaunrozes) ciemā, turpinoties veiksmīgai sadarbībai ar Mežabrāļu sētas saimniekiem Marianni un Meelisu Mottus. Daudzveidīgā sacensību distance būs izveidota gan pa Apes un Alūksnes novadu, gan Igaunijas teritorijā - Paganamaa. Paredzēts, ka garākās - maratona distances dalībnieki robežu šķērsos astoņas reizes.

HRX Maratona distances garums būs 55 km, savukārt "Latvijas Valsts meži" pusmaratona distancē paredzēts veikt 36 km. Arī šogad sportistiem būs iespēja bez maksas pāriet no pusmaratona distances uz maratonu. Populārās "Labs Kino" pusaudžu distances garums plānots 14 km, un šī distance būs izvietota Jaunrozes apkārtnē. Turpat, kalna pakājē pie sacensību centra notiks "Cido" bērnu brauciens.

Neskatoties uz to, ka šis seriāls jau atzīts par viszaļāko un videi draudzīgāko Latvijā, pie starta atkal ieradīsies LVM Cūkmens, lai pieņemtu no dalībniekiem īpašo svinīgo zvērestu.

Seriāla posmos ikreiz tiek pasniegtas kādas neparastas nominācijas. Šoreiz organizatori mudina sarosīties dalībniekus – vīrus virs 100 kg svarā. Viņiem pirms sacensībām eksperti rīkos svinīgu svēršanos, bet veiksmīgākos sportistus šajā svara kategorijā gaida īpašas balvas.

"Vivus.lv" MTB maratona 2016. gada noslēdzošā posma fotogalerija

Sacensības, kuru kopējais dalībnieku skaits atkal būs ap 1000, skatītāji varēs vērot ne vien startā un finišā, bet arī Veclaicenē - Ilgāja un Palpiera ezera apkārtnē un Vizlu kalnā. Šajā kalnā un pie Peļļu mājām paredzēti CAT aktīvākā maratona braucēja starpfiniši. Ar starpfinišos un finišā krātajiem punkti sportisti cīnīsies par īpašu balvu – CAT telefonu. Trase ievirzīsies arī Apes pilsētā: skatītāji varēs vērot sacensību norisi un uzmundrināt sportistus pie Vaidavas upes "Čigānu līcī" (Vaidavas ielas galā). Kaut arī neiztrūkstoši sportistiem trasē būs organizatoru izveidotie dzērienu un uzkodu punkti, tomēr sportisti vienmēr priecājas arī par līdzjutēju pasniegtām ūdens krūzītēm un citiem atspirdzinājumiem, par lustīgiem uzmundrinājuma vārdiem un plakātiem.

Pēc aizvadītajiem sešiem posmiem maratona kopvērtējuma līdera vietu ir noturējis alūksnietis Oskars Muižnieks. Konkurence kalnainajā maratona trasē būs spraiga, jo Oskaru centīsies apsteigt ne viens vien cīņubiedrs!

Pirmais starts (garākajā distancē) būs plkst. 11.45, pēc desmit minūtēm distancē dosies pusaudži, tad bērnu brauciena dalībnieki, bet plkst. 13.20 startēs pusmaratona veicēji.

Kā jau visa 7 posmu ilgā seriāla noslēgumā pienākas, turpat igauņu Mežabrāļu sētā www.metsavennatalu.ee , notiks uzvarētāju godināšana. Dalībniekus gaidīs Vastse-Roosa sporta spēles, Pankūku balle, tad visas sezonas uzvarētāju apbalvošana, balle ar igauņu dzīvo mūziku Mežabrāļu kapelas izpildījumā un dejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!