Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien, 3. septembrī, Ņujorkā sīvā, vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā pieveica krievu zvaigzni Mariju Šarapovu, otro gadu pēc kārtas sasniedzot ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

"US Open" astotdaļfināla spēlē Sevastova pēc zaudēta pirmā seta pieveica Šarapovu ar 5-7, 6-4, 6-2. Tagad ceturtdaļfinālā Sevastova, kura izlikta ar 16. numuru, spēlēs pret amerikānieti Sloanu Stīvensu.

Pirmā seta vidū tenisistes apmainījās uzvarētiem pretinieces serves geimiem. Sīvā cīņā ritēja praktiski katrs geims, bet 12. geims veiksmīgāks bija Šarapovai - Krievijas tenisiste ieguva dubulto breikbumbu un ar teicami uzņemtu servi uzvarēja setu.

Otrajā setā Sevastova izmantoja vienīgo breikbumbu, laužot pretinieces serves geimu, panākot tobrīd 2-1 savā labā. Kā izrādījās, tas bija vienīgais breiks otrajā setā, kurā Sevastova atspēlēja trīs breikbumbas. Pēc otrā seta Šarapova palūdza pārtraukumu, lai varētu nomainīt sporta apģērbu, pēc zaudētiem pirmajiem trīs geimiem paprasīja arī medicīnisko pārtraukumu, jo uz viņas plaukstas bija tulznas.

Tas nedaudz izsita Sevastovu no ritma, Krievijas tenisiste atspēlēja venu breiku, panāca 3-2. Tad trīs geimus pēc kārtas pārāka bija Sevastova, kura emocionāli līksmoja pēc uzvaras mačā!
Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!