Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa līdere Jeļena Ostapenko sestdien jau no rīta nav jutusies labi, tāpēc vēlāk ASV atklātā čempionāta trešās kārtas cīņā pret Darju Kasatkinu no Krievijas nav spējusi parādīt savu labāko sniegumu.

Ziņots, ka Ostapenko sestdien spēli sāka labi, taču tad zaudēja spēkus un ar 3-6, 2-6 piekāpās savai vienaudzei Kasatkinai.

"Šodien nejutos par visiem 100%, jo jau no rīta nejutos labi. Nevarēju parādīt labāko spēli, tāpēc šobrīd esmu ļoti sarūgtināta," pēc mača preses konferencē atzina Ostapenko.

Tenisiste atklāja, ka viņai veselības problēms bijušas jau pirms turnīra.

"Biju saaukstējusies. Man ieteica lietot antibiotikas, taču no tā atteicos, jo gribēju būt gatava turnīram, taču šodien jutos patiešām ļoti slikti," bilda Latvijas tenisiste, piebilstot, ka par labu nav nākusi arī laika apstākļu maiņa. "Jau vakar bija auksts, kas man nenāca par labu. Palika aukstāks, bet tas man nedeva nekādu priekšrocību."

Ostapenko maču iesāka agresīvi, atņemot pretiniecei pirmās divas serves un panākot 3-0, taču pēc tam dominēja pretiniece.

"Spēli sāku labi, taču tad pēc vienas zaudētas bumbas cīņas gaita mainījās. Pretiniece centās spēlēt tā, lai es nejustos komfortabli, jo mēs viena otras spēli labi zinām. Diemžēl, es šodien nebiju gatava spēlei," vēlreiz atkārtoja Ostapenko, kurai ASV atklātajā čempionātā svētdien jāaizvada jaukto dubultspēļu turnīra otrās kārtas cīņa.

Ostapenko cerējusi, ka veselības problēmas neiespaidos viņas sniegumu un turnīra gaitā viņas sniegums uzlabosies. "Izloze bija laba, cerēju, ka spēli no spēles uzlabošu savu sniegumu, bet kā jau teicu, šodien nejutos tā, lai parādītu savu labāko spēli," vēlreiz zaudējuma iemeslu norādīja tenisiste.

Zīmīgi, ka pēc mača viņa, atsveicinoties ar Kasatkinu, bija itin pavirša, roku paspiežot, bet uz pretinieci praktiski nepaskatoties. Šāda rīcība sociālajos tīklos izsauca dažu citu tenisistu negatīvu reakciju. Savukārt pati Ostapenko uz jautājumu, kādas ir viņas attiecības ar Kasatkinu, sacīja, ka viņu īsti nepazīst.

"Lai arī kopā esam spēlējuši turnīros sākot no 10-12 gadu vecuma, es viņu nepazīstu," Ostapenko norādīja, ka ar Kasatkinu nav draudzenes.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus. Ostapenko pirms turnīra publicētajā WTA rangā ieņem 12. vietu, bet provizoriskajā rangā atrodama pat 10. pozīcijā, taču viņai aiz muguras ir vēl vairākas pirmā desmitnieka tīkotājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!