Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova duetā ar kādreizējo WTA vienspēļu ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas sestdien cieta zaudējumu ASV atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

Sevastova un Jankoviča nepilnas stundas laikā ar 1-6, 3-6 piekāpās leģendārajai šveicietei Martinai Hingisai un taivānietei Jundzjanai Čaņai, kuras izliktas ar otro numuru.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 130 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Kādreizējā ranga līdere Hingisa karjeras laikā uzvarējusi piecos "Grand Slam" vienspēļu turnīros, kā arī 12 dubultspēļu sacensībās. 1998.gadā viņa uzvarēja visu četru "Grand Slam" turnīru dubultspēļu sacensībās.

Kā vēstīts, pirmajā kārtā Sevastova un Jankoviča ar 6-3, 6-7 (3:7), 6-3 pārspēja amerikānieti Eižu Muhamedu un horvātieti Ajlu Tomljanoviču, kura "Grand Slam" turnīros pārstāv Austrāliju.

Sevastova ASV atklātajā čempionātā svētdien turpinās dalību vienspēļu sacensībās, kur astotdaļfinālā tiksies ar krievu superzvaigzni Mariju Šarapovu.

Tikmēr Latvijas pirmajai raketei Jeļenai Ostapenko vienspēļu turnīrs noslēdzās sestdien, trešajā kārtā ar 3-6, 2-6 zaudējot savai vienaudzei Darjai Kasatkinai no Krievijas.

Ostapenko piedalījās arī dāmu dubultspēlēs, kur piektdien duetā ar Eižēniju Bušāru no Kanādas pirmajā kārtā cieta neveiksmi 5-7, 2-6 pret beļģieti Elisu Mertensu un dubultspēļu speciālisti Deimiju Shūrsu no Nīderlandes.

Tāpat Ostapenko piektdien pārī ar francūzi Fabrisu Martēnu aizvadīja jaukto dubultspēļu pirmās kārtas maču pret favorītiem indieti Saniju Mirzu un horvātu Ivanu Dodigu, svinot negaidītu uzvaru ar 5-7, 6-3, 10:6.

Nākamajā kārtā Ostapenko un Martēns spēlēs ar Austrālijas pārstāvi Anastasiju Rodionovu un Oliveru Maraku no Austrijas. Zīmīgi, ka Ostapenko pērn duetā ar Marahu aizkļuva līdz pusfinālam Vimbldonā, bet Martēnam austrietis ilgstoši bijis dubultspēļu pārinieks.

Ziņots, ka trešdien dalību vīru vienspēļu turnīrā noslēdza Ernests Gulbis, kurš savā 29.dzimšanas dienā ar 3-6, 5-7, 4-6 atzina Dienvidāfrikas Republikas pārstāvja Kevina Andersona pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!