Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Ņujorkā, duetā ar kādreizējo pasaules ranga piekto raketi Eižēniju Bušāru no Kanādas, cieta neveiksmi ASV atklātā čempionāta dāmu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko un Bušāra divu setu mačā ar 5-7, 2-6 atzina beļģietes Elisas Mertensas un dubultspēļu speciālistes nīderlandietes Deimijas Shūrsas pārākumu.

Pusotru stundu ilgušajā mačā Ostapenko/Bušāra pirmā seta sākumā nokļuva iedzinējos ar 0-3, taču pēc tam guva trīs punktus pēc kārtas. Izšķirošais šajā setā bija 11.geims, kurā pretinieces ceturto reizi guva breiku, pēc tam uzvarot setā.

Savukārt otrajā setā Latvijas un Kanādas duets nokļuva iedzinējos ar 0-4, beigās vairs nespējot atspēlēties.

Par dalību dubultspēļu turnīrā Ostapenko nopelnīja 70 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Jau vēstīts, ka ceturtdien dubultspēļu pirmo kārtu pārvarēja Anastasija Sevastova, kura duetā ar kādreizējo WTA vienspēļu ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas, ar 6-3, 6-7 (3:7), 6-3 pārspēja amerikānieti Eižu Muhamedu un horvātieti Ajlu Tomljanoviču, kura "Grand Slam" turnīros pārstāv Austrāliju.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 130 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Sevastova piektdien aizvadīs vienspēļu turnīra trešās kārtas maču, tiekoties ar horvātieti Donnu Vekiču.

Arī Ostapenko ir sasniegusi vienspēļu turnīra trešo kārtu, kurā sestdien tiksies ar vienaudzi Darju Kasatkinu no Krievijas.

Trešdien dalību vīru vienspēļu turnīrā noslēdza Ernests Gulbis, kurš savā 29.dzimšanas dienā ar 3-6, 5-7, 4-6 atzina Dienvidāfrikas Republikas pārstāvja Kevina Andersona pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!