Foto: AFP/Scanpix/LETA
Itāļu riteņbraucējs Mateo Trentīns piektdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 13. etapā, svinot jau trešo panākumu šī gada tūrē, kamēr latvietis Toms Skujiņš posmu noslēdza dalībnieku beigu daļā.

"Quick-Step Floors" komandu pārstāvošais Trentīns, kurš šī gada "Vuelta a Espana" uzvarēja arī ceturtajā un desmitajā etapā, šoreiz 198,4 kilometrus garo posmu veica četrās stundās, 25 minūtēs un 13 sekundēs.

Viņš atradās 15 braucēju grupas galvgalī, kurā bija arī visi līderi, nodemonstrējot sprintera īpašības. Otrais palika vēl viens itālis Džanni Moskons ("Sky"), kamēr trešo vietu guva dānis Sērens Krags Andersens ("Sunweb").

Tikmēr kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms no Lielbritānijas, kurš pārstāv "Sky" komandu, ieņēma septīto vietu, finišējot uzreiz aiz sava tuvākā sekotāja itāļa Vinčenco Nibali ("Bahrain Merida").

Savukārt "Cannondale-Drapac" latviešu riteņbraucējs Toms Skujiņš finišu sasniedza vienatnē, no Trentīna atpaliekot astoņas minūtes un četras sekundes. Skujiņš šajā etapā palīdzēja saviem komandas biedriem, jo piektais bija beļģis Toms van Asbruks, bet 13.vietu ieņēma kanādietis Maikls Vudss, kurš kopvērtējumā joprojām ir astotais.

Pēc šī posma Frūms kopvērtējumā saglabā 59 sekunžu pārsvaru pār Nibali ("Bahrain Merida"), kamēr trešais ir kolumbietis Estevans Čavess ("ORICA-Scott"), kurš britam zaudē divas minūtes un 13 sekundes, bet piektdien aizvadītajā etapā ieņēma 14.vietu.

Savukārt Skujiņš, debitējot šāda līmeņa sacensībās, kopvērtējumā no 128. vietas atkal noslīdējis uz 133. pozīciju, no līdera atpaliekot par divām stundām 16 minūtēm un divām sekundēm.

Frūms cenšas kļūt vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis gan "Tour de France", gan "Vuelta Espana" sacensībās.

Velobrauciens noslēgsies nākamās nedēļas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!