Latvijas dāmu tenisa pirmās raketes Jeļenas Ostapenko mērķis ir kvalificēties WTA noslēguma turnīram, pēc uzvaras ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā atklāja sportiste.

Kā ziņojām, Ostapenko ceturtdien "US Open" otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 uzvarēja Rumānijas pārstāvi Soranu Kirstju un pievienojās otrai Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai turnīra trešajā kārtā.

"Bija labs mačs, Kirstja spēlēja ļoti labi. Abām bija nelieli izrāvieni, spēlējām agresīvi, bet man bija neliels pārsvars cīņā par lielajiem punktiem. Viņai ir ļoti stiprs sitiens, biju tam gatava un atbildēju agresīvi," pēc uzvaras teica Ostapenko.

Ostapenko ar Kirstju spēlēja Luisa Ārmstronga vārdā nosauktajā kortā, kurā ir 8800 vietu, bet pēc rekonstrukcijas būs 14 000 vietu.

"Ir patīkami spēlēt lielajos kortos, jo ir ļoti daudz skatītāju. Izbaudu to. Iepriekšējā dienā bija brīvdiena, trenējos un gatavajos mačam. Dienā pirms spēles parasti izvēlos palikt viesnīcas numurā," skaidroja Ostapenko.

Šogad nopelnītajos WTA ranga punktos Ostapenko starp visas planētas tenisistēm ieņem astoto vietu, kas viņai šobrīd ļauj reāli cerēt uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, kur iekļūst astoņas labākās sportistes. "Mans mērķis ir iekļūt noslēguma turnīrā un atlikušajā sezonas daļā demonstrēt pēc iespējas labāku sniegumu," uzsvēra Latvijas tenisiste.

Kopš pavasara par Ostapenko treneri strādā spāniete Anavela Medina-Garrigesa, treneru kolektīvā joprojām ir arī viņas mamma Jeļena Jakovļeva. "Kopš mani trenē Anavela, mammai vairs tik bieži nav jābraukā līdzi. Patīk, ka mamma ir līdzās un dod padomus, jo viņa mani pazīst vislabāk. Ņemu vērā abu treneru ieteikumus," atklāja Ostapenko.

Viņa šosezon sasniegusi savus karjeras labākos rādītājos visos četros "Grand Slam" turnīros. Francijā Ostapenko tika kronēta par čempioni, Vimbldonā spēlēja ceturtdaļfinālā, bet Austrālijā aizkļuva līdz trešajai kārtai.

"Lielākajā daļā turnīru pirmās kārtas spēles ir grūtas, bet tās uzvarot, tiek iegūta pārliecība un ar katru nākamo kārtu sniegums uzlabojas," secina Latvijas tenisiste.

WTA ranga 12. numurs Ostapenko trešajā kārtā tiksies ar savu vienaudzi Darju Kasatkinu no Krievijas, kura WTA rangā ieņem 38. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!