Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Liverpool" beļģu uzbrucējs Divaks Oridži ceturtdien izīrēts Vācijas bundeslīgas komandai "VfL Wolfsburg", bet vācu granda Minhenes "Bayern" talantīgais portugāļu pussargs Renatu Sanšešs izīrēts Svonsī "City".

Oridži "Liverpool" pārstāv kopš 2014. gada, bet pirmo sezonu savā jaunajā klubā viņš pavadīja īrē iepriekš pārstāvētajā komandā "Lille".

Iepriekšējā sezonā Oridži 43 mačos guva 11 vārtus.

Volfsburgas vienība jauno sezonu iesākusi ar vienu uzvaru un zaudējumu divās spēlēs.

Tikmēr Sanšešs Minhenes "Bayern" pievienojās pērnā gada maijā, par 35 miljoniem eiro pārejot no savas dzimtenes kluba Lisabonas "Benfica". Pērnā gada martā viņš debitēja Portugāles pieaugušo izlases sastāvā, jūlijā tiekot kronēts par Eiropas čempionu un saņemot finālturnīra labākā jaunā spēlētāja balvu.

Tiesa, pēc titula izcīnīšanas portugālim traumas dēļ vairs tik labi neklājās, un iepriekšējā sezonā viņš laukumā bija 25 mačos, taču vārtus neguva.

Svonsī "City" premjerlīgas jaunās sezonas pirmajās trīs spēlēs tikusi pie četriem punktiem un ieņem 13. pozīciju.

Kā vēstīts, futbolistu vasaras transfēru perioda pēdējā dienā ceturtdien premjerlīgas vienība "Liverpool" oficiāli noslēgusi līgumu ar Anglijas izlases pussargu Aleksu Oksleidu-Čemberlenu, kurš līdz šim pārstāvēja citu šīs līgas klubu Londonas "Arsenal".

Ceturtdien Itālijā, Vācijā, Francijā un Anglijā noslēgsies vasaras transfēru periods, bet Spānijas klubi darījumus varēs slēgt vēl piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!