Foto: AFP/Scanpix/LETA

Titulētais britu riteņbraucējs Kristofers Frūms no "Sky" komandas trešdien ar ieņemtu otro vietu smagā "Vuelta a Espana" daudzdienu velobrauciena kalnu etapā palielināja pārsvaru pār konkurentiem kopvērtējumā, kamēr latvietis Toms Skujiņš atkal bija starp atpalicējiem.

Par 11. posma uzvarētāju, kurā dalībnieki veica 187,5 kilometru distanci, tostarp pievarot divus pirmās kategorijas un vienu augstākās kategorijas kalnu, kļuva Migels Anhels Lopess no Kolumbijas, kurš pārstāv "Astana" komandu.

Lopess, kurš svinēja līdzšinējā karjerā lielāko panākumu, pēdējā kāpumā divus kilometrus pirms finiša aizmuka no konkurentiem un finišā par 14 sekundēm pārspēja Frūmu, kā arī itāli Vinčenco Nibali ("Bahrain Merida") un nīderlandieti Vilko Keldermanu ("Sunweb").

Tikmēr "Cannondale-Drapac" komandu pārstāvošais Skujiņš distanci beidza trīs braucēju grupiņā, kura uzvarētājam zaudēja 30 minūtes un 26 sekundes, ieņemot 124. vietu 178 finišējušo vidū.

Frūms pēc šī posma kopvērtējumā par minūti un 19 sekundēm apsteidz Nibali, kamēr uz trešo vietu noslīdējis kolumbietis Estevans Čavess ("ORICA-Scott"), kurš etapā palika 17.vietā, pēc kopvērtējuma līderim nu zaudē divas minūtes un 33 sekundes.

Savukārt Skujiņš, debitējot šāda līmeņa sacensībās, kopvērtējumā no 128. vietas noslīdējis uz 133. pozīciju, no līdera atpaliekot par stundu, 58 minūtēm un 13 sekundēm.

Frūms šajā un nākamajā nedēļā centīsies kļūt vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis gan "Tour de France", gan "Vuelta Espana" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!