Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels atzinis, ka Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāju dalība 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs faktiski nav iespējama, lai gan "durvis joprojām ir atvērtas", ziņo ārzemju mediji.

Kā ziņojām, IIHF nepanāca vienošanos ar NHL un NHL Spēlētāju asociāciju (NHLPA) par līgā spēlējošo hokejistu dalību gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Jānotiek brīnumam, lai NHL atļautu hokejistiem spēlēt olimpiādē," sarunā ar portālu "insidethegames.biz" izteicies IIHF prezidents. "NHLPA šobrīd izskata, vai ir iespējama atsevišķu spēlētāju dalība olimpiādē no juridiskā viedokļa. [NHL komisārs] Gerijs Betmens pateica striktu "nē", bet es nezinu visas nianses, tāpēc durvis vienmēr paliks plaši atvērtas."

"Es domāju, ka šis turnīrs būs vēl interesantāks," saka Fāzels. "Pagājušās olimpiskās spēles Sočos bija ļoti labas, bet šoreiz neviens nevar paredzēt, kurš tiks pie medaļām. Šis būs ļoti atklāts turnīrs, un tas ir labi."

Kā ziņojām, vairāku Phjonočhanas olimpiādei kvalificējušos valstu izlašu hokejisti, kas spēlē NHL, ir izteikuši vēlmi piedalīties šajās spēlēs. Īpaši tas attiecas uz Krievijas un Čehijas izlašu spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!