Foto: F64

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika otrdien ar pieticīgu rezultātu palika sestā prestižās vieglatlētikas sacensībās Zagrebā, kamēr Līna Mūze zemāka līmeņa saietā Itālijā meta tālāk un pārsniedza 60 metru robežu.

Palameika piedalījās Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Izaicinājuma sērijas sacensībās un ar rezultātu 58,04 metri spēja apsteigt tikai vienu konkurenti. Palameikai tika ieskaitīti četri no sešiem metieniem un visi bija vismaz 56 metrus tāli.

Uzvaru ar 63,40 metriem izcīnīja kanādiete Elizabete Glīdla, apsteidzot mājinieku favorīti Sāru Kolaku, kura pērn triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet šoreiz meta 61,86 metrus tālu.

IAAF pasaules Izaicinājuma sērija ir otrs augstākais vienas dienas sacensību līmenis aiz IAAF Dimanta līgas. Palameika Zagrebā bija vienīgā Latvijas pārstāve.

Tikmēr "Outdoor Premium Meetings" sērijas sacensībās Itālijā ar dažādām sekmēm piedalījās trīs latvieši.

Mūze bija 60,18 metrus tāla un uzvarēja šķēpmešanā dāmām. Vēl Mūzei bija ieskaitīti metieni 55,31, 55,95, 57,74 un 57,71 metra tālumā. Latviete šosezon sacensību apritē atgriezās pēc smagas ceļgala saišu traumas un otrdien viņa tikai otro reizi šosezon pārsniedza 60 metru robežu.

Vēl piekto vietu trīssoļlēkšanā ar rezultātu 16,22 metri guva Elvijs Misāns. Pirmajos trijos mēģinājumos viņa rezultāts no 16,11 izauga līdz 16,22 metriem, bet noslēdzošie trīs mēģinājumi netika ieskaitīti.

Savukārt kārtslēkšanā vīriem bez rezultāta palika Mareks Ārents, kurš nespēja pārvarēt sākuma augstumu, kas bija apaļi pieci metri.

Pagājušajā sestdienā Misāns un Mūze startēja sacensībās Somijā, abiem izcīnot otrās vietas. Toreiz Misāns trīssolī aizlēca tieši 16 metrus, bet Mūze aizmeta 58,73 metrus tālu. Tāpat šajās sacensībās Maksims Sinčukovs ar personīgo rekordu 50,35 metri uzvarēja 400 metru barjerskrējienā, ceturto reizi labojot Latvijas junioru (U-20) rekordu un starp visu laiku ātrākajiem Latvijas skrējējiem šajā distancē esot vienīgi aiz Viktora Lāča (49,60 sek.) un Egīla Tēbeļa (49,75 sek.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!