Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas tenisiste Angelika Kerbere otrdien kļuva vien par otro aktuālo čempioni vēsturē, kura piedzīvojusi zaudējumu ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā.

Sliktā sportiskajā formā esošā Kerbere, kura šī gada turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, otrdien ar 3-6, 1-6 kapitulēja japānietei Naomi Osakai.

Līdz ar to, ja vēl jūlija sākumā Kerbere bija pasaules ranga līdere, pēc šī turnīra viņa rangā nebūs augstāk par 12. pozīciju, noslīdot arī aiz Aļonas Ostapenko no Latvijas.

Iepriekš šī turnīra pirmajā kārtā kā aktuālā čempione bija zaudējusi vienīgi krieviete Svetlana Kuzņecova, kura to paveica 2005. gadā. Tāpat šogad Kerbere kļuva par vēsturē pirmo tenisisti, kura Francijas atklātajā čempionātā zaudējusi pirmajā kārtā, esot izlikta ar pirmo numuru.

Kerbere šosezon nav spējusi uzvarēt nevienu tenisisti, kas ir pasaules ranga pirmajā divdesmitniekā, ciešot deviņas neveiksmes.

Osaka WTA rangā pašlaik ir 46. vietā, otrajā kārtā spēkojoties ar zviedrieti Rebeku Petešsoni vai Denisu Allertovu no Čehijas.

Jau vēstīts, ka pirmo kārtu otrdien pārvarēja pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Karolīna Plīškova, kuru Kerbere pērn pieveica sacensību finālā. Neskatoties uz mitrajiem laikapstākļiem, 25 gadus vecā čehiete šī gada sacensību ievadā ar 6-2, 6-1 droši uzveica polieti Magdu Lineti, veicot astoņas netveramās serves un 29 izspēles noslēdzot ar tīrām uzvarām.

"Izejot kortā, jutos nedaudz nervozi, īpaši pēc pagājušā gada un atmiņām, kas man ir šeit," pauda Plīškova.

Čehietes mačs uz brīdi tika pārtraukts, lai aizvērtu Artūra Eša vārdā nosauktā centrālā stadiona jumtu, jo Ņujorkā sākās slapji laikapstākļi. Vēlāk lietus sāka līt spēcīgāk, līdz ar to šobrīd ir pabeigtas vien četras spēles un tenisisti ir laukumā vienīgi centrālajā stadionā, bet pārējos kortos mači pārtraukti līdz vismaz plkst.22.30 pēc Latvijas laika, tomēr, visticamāk, varēs atsākties vēl vēlāk.

Kā vēstīts, Plīškovai būs ievērojami jāpiepūlas, lai saglabātu pasaules ranga līderes godu arī pēc šī turnīra. Pirms sacensībām uz pirmo vietu bija astoņas pretendentes, bet pēc Kerberes neveiksmes viņu skaits samazinājies līdz sešām, jo pirmdien jau pirmajā kārtā zaudēja Džoanna Konta no Lielbritānijas.

Tāpat jau pirmdien zaudēja rumāniete Simona Halepa, kura šobrīd ir virtuālajā ranga vadībā, bet tāpat viņai ir labas izredzes šo pozīciju nosargāt. Šobrīd Halepa par 105 punktiem apsteidz spānieti Garvinji Mugurusu, tomēr viņa nekad šajā turnīrā nav tikusi tālāk par otro kārtu, kamēr pārējās konkurentes ir 500 un vairāk punktu attālumā, kas nozīmē, ka, lai cerētu uz pirmo vietu, viņām jātiek vismaz līdz pusfinālam.

Kā vēstīts, otrdien maču iesākusi arī Latvijas dāmu tenisa pirmais numurs Jeļena Ostapenko, kuras pirmās kārtas mačs ar spānieti Laru Arruavarrenu apturēts trešajā setā. Savukārt pirmdien turnīru ar uzvarām iesāka Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!