Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien Ņujorkā uzvarēja ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē, pieveicot spānieti Laru Arruavarrenu. Lietus ietekmētajā spēlē Ostapenko bija pārāka ar 6-2, 1-6, 6-1.

Ostapenko un Arruavarrena spēli sāka 17. kortā, bet lietus dēļ mačs tika apturēts trešajā setā, kad spēles rezultāts bija 6-2, 1-6, 3-1 Ostapenko labā.

Pirmo setu Ostapenko aizvadīja ļoti pārliecinoši. Viņa divreiz lauza Arruavarrenas servi un izvirzījās vadībā ar 3-0, bet pēc tam spāniete vienu breiku atspēlēja. Tomēr Ostapenko pēc brīža atjaunoja divu breiku pārsvaru un garantēja uzvaru pirmajā setā.

Arī otro setu Ostapenko iesāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, tomēr pēc tam viņas spēle pajuka, un Arruavarrena bija pārāka nākamajos sešos geimos pēc kārtas. Savukārt trešajā setā Latvijas tenisiste atkal atguva spēles pavedienu un izvirzījās vadībā ar 2-0, bet pēc tam abas sportistes apmainījās ar breikiem.

Tad maču pārtrauca lietus. Lai gan ik pa laikam spēles tika pārceltas, vēlāk organizatori paziņoja, ka visi mači otrdien atcelti, izņemot cīņas centrālajā kortā.

Tad negaidīti rīkotāji paziņoja, ka, iespējams, Ostapenko spēlēs centrālajā kortā, kas vienīgais ir apjumts. Tā kā laicīgi savu cīņu noslēdza vīriešu tenisa pasaules ranga līderis Rafaels Nadals, tad uzreiz pēc tam kortā devās Ostapenko un Arruavarrena. Pēc spēles atsākšanas Ostapenko bija nepieciešamas astoņas minūtes, lai uzvarētu trīs geimus un nodrošinātu iekļūšanu nākamajā kārtā.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar rumānieti Soranu Kirstju, kura pasaules rangā ierindojas 54.vietā. Viņa pirmās kārtas spēlē ar 6-1, 6-3 pieveica Nīderlandes tenisisti Lesliju Kerkovi.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!