Foto: Zigismunds Zālmanis
Aizvadītās nedēļas nogalē vairākas Latvijas jaunatnes regbija komandas startēja populārajā ovālās bumbas turnīrā "Baltijskij Štorm", kas risinājās Kaļiņingradā (Krievija).

Jelgavas Regbija klubs "Mītava" šajās sacensībās piedalījās ar trim vienībām. Visaugstāko vietu – ceturto – izcīnīja U12 vecuma grupas zēni. U16 vecuma grupas puiši ierindojās 10. ailītē, bet meitenes finišēja piektās piecu vienību konkurencē.

"Mums nācās cīnīties ar spēcīgiem sāncenšiem," pastāstīja RK "Mītava" prezidents Dmitrijs Bondarenko. "U16 vecuma grupā pretiniekos bija Kazahstānas izlase, Maskava, Kaļiņingrada. Tāpēc arī nespējām iegūt kādu augstāku vietu par iespēto desmito no divpadsmit."

"Savukārt mūsu meitenes bija tīri fiziski vājākas pār sāncensēm," piebilda RK "Mītava" treneris Roberts Bondarenko. "Lielie zēni trāpījās uz "nāves" grupu, kur bija Kazahstānas izlase, Kaļiņingrada, Piemaskavas Zeļenograda. Citādi mēs noteikti būtu augstāk."

"Kopumā vērtējot, visas cīņas aizvadījām cienīgi. Jau otro gadu pēc kārtas iekļuvām stiprā apakšgrupā. Pagaidām mūsu jaunajiem regbistiem nav tādas pieredzes, lai cīnītos ar tik spēcīgiem sāncenšiem," piebilst R. Bondarenko.

U16 vecuma grupā par labāko spēlētāju RK "Mītava" komandā tika atzīts Andris Briske, bet U12 vecuma grupā Sandris Umbraško. Savukārt meiteņu vienībā labākās regbistes lauri tika Arianai Skorikovai.

"Šajā turnīrā guvām neatsveramu pieredzi," pastāstīja LMT RK "Eži" trenere Dace Straume. "Bija interesanti cīnīties ar tādiem pretiniekiem kā Kaļiņingrada, Maskava, Zeļenograda vai mūsu dienvidu kaimiņiem lietuviešiem. U12 vecuma grupā "Eži" izcīnīja 9. vietu, bet U15 grupā 8. ailīti. Jāuzsver, ka tie nebija nekādi "sētas mači", bet gan nopietnas jaunatnes vecuma cīņas ar bezkompromisa atmosfēru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!