Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules septītā rakete dāmu tenisā Džoanna Konta no Lielbritānijas pirmdien ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā negaidīti piekāpās Serbijas tenisistei Aleksandrai Kruničai.

Konta cieta zaudējumu ar rezultātu 6-4, 3-6, 4-6.

Konta iepriekšējos divos "US Open" apstājās ceturtajā kārtā. Šosezon viņa spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, bet Vimbldonā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā zaudēja Venusai Viljamsai.

Tikmēr ranga 78. vietas īpašniece Kruniča iepriekšējos trīs "Grand Slam" turnīros šosezon nepārvarēja kvalifikāciju, bet ASV atklātajā čempionātā viņas labākais rezultāts ir 2014.gadā sasniegtā ceturtā kārta.

Jau ziņots, ka planētas trešā rakete dāmu tenisā Garvinje Mugurusa no Spānijas pirmdien ar drošu uzvaru iesāka šī gada ASV atklāto čempionātu, pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-0, 6-3 apspēlējot amerikānieti Varvavu Ļepčenko, kura rangā ieņem 63. vietu.

Mugurusa šosezon triumfēja Vimbldonas čempionātā, izcīnot savu otro "Grand Slam" titulu karjerā, jo pērn uzvarēja arī Francijas atklātajā čempionātā.

Mugurusa četros "US Open" turnīros ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu, pērn piekāpjoties Anastasijai Sevastovai no Latvijas.

Otrajā kārtā viņa tiksies ar ķīnieti Jinjinu Duaņu (WTA ranga 92.numurs), kura pirmajā kārtā ar 7-6 (10:8), 7-6 (7:3) pārspēja Klēru Liu no ASV (WTA 295.).

Tikmēr divu kādreizējo top tenisistu duelī čehiete Petra Kvitova, kura WTA rangā ieņem 14.vietu, pirmajā kārtā ar 7-5, 7-5 apspēlēja serbieti Jeļenu Jankoviču, kura reitingā atrodama 68. pozīcijā.

Kvitova 2011. un 2014. gadā triumfējusi Vimbldonas čempionātā, bet ASV atklātajā čempionātā viņai labākais rezultāts ir aizpērn sasniegtais ceturtdaļfināls.

Kvitova otrajā kārtā tiksies ar francūzieti Alizē Kornē (WTA 46.), kura ar 6-4, 6-4 pārspēja Heteri Vatsoni no Lielbritānijas (WTA 74.).

Tikmēr kādreizējai ranga līderei Jankovičai ASV čempionāts ir visveiksmīgākais no "Grand Slam" turnīriem, jo 2008. gadā viņa šeit spēlēja finālā, kurā piekāpās amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Tagad Jankoviča varēs koncentrēties dāmu dubultspēļu turnīram, kurā spēlēs duetā ar Sevastovu.

Šobrīd turnīru uzsāk arī Latvijas otrā rakete dāmu tenisā Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā tiekas ar vācieti Karīnu Vitheftu, bet otrdien pirmo maču turnīrā aizvadīs Latvijas pirmais numurs Aļona Ostapenko, kura spēkosies ar spānieti Laru Arrvavarrenu.

Savukārt vīru turnīru uzsācis Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā spēkojas ar itāli Alesandro Džanesi.

ASV atklātais čempionāts sāksies pirmdien un ilgs līdz 10. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!