Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova pirmdien, 28. augustā, ar uzvarām sāka savu dalību sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā.

Pirmais no latviešiem kortā devās Ernests Gulbis. Viņš pirmajā kārtā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-2, 7-5 trīs stundu un 40 minūšu ilgā cīņā pārspēja itāli Alesandro Džanesi. Gulbis pasaules rangā ierindojas 255. vietā, bet Džanesi atrodas 91. pozīcijā.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, bet pirmā seta izskaņā Gulbis lauza pretinieka servi, un tas ļāva izvirzīties vadībā mačā. Otrajā setā Gulbis izvirzījās vadībā ar 4-1, taču viņš šo pārsvaru nenosargāja, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā itālis Džanesi bija veiksmīgāks ar 7:3. Trešajā setā latvietis kontrolēja notikumus kortā un šķietami rotaļīgi apspēlēja pretinieku ar 6-2, savukārt turpinājumā tenisisti ceturtajā setā desmit geimus spēkojās līdzīgi, bet tad Gulbis lauza pretinieka servi un ar "sauso" serves geimu noslēdza maču.

Gulbis šajā mačā izcēlās ar 20 netveramām servēm un 12 dubultkļūdām. Viņš arī atspēlēja 11 no 13 pretinieka breikbumbām, bet pats realizēja sešas no deviņām breikbumbām.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar Dienvidāfrikas Republikas tenisistu Kevinu Andersonu, kurš turnīra ievadā ar 6-3, 6-3, 6-1 sagrāva Huanu Krusu Aragonu no ASV.

Sevastova savā pirmajā mačā Ņujorkā divu setu cīņā ar 7-5, 6-1 pieveica vācieti Karīnu Vitheftu.

Latvijas otra labākā tenisiste pirmajā setā nenosargāja seta sākumā iegūto pārsvaru, bet vēlāk nonāca sarežģītā situācijā 3-5. Devītajā geimā pretiniecei bija dubultā setbumba, tad vēl viena setbumba, taču Sevastova atspēlējās - uzvarēja ne tikai to geimu, bet arī nākamos trīs un svinēja panākumu setā.

Otrā seta sākumā tenisistes apmainījās ar uzvarētiem pretinieces serves geimiem, bet no trešā geima kortā dominēja liepājniece - viegli uzvarēts sets ar 6-1 un nodrošināta vieta otrajā kārtā.

"US Open" otrajā kārtā Sevastova spēlēs pret ukrainieti Katerinu Kozlovu, kura pasaules rangā ieņem 118. vietu. Ukrainas tenisiste pirmdien savā pirmās kārtas mačā ar 6-2, 7-6 (9:7) pārspēja Irinu-Kamēliju Begu no Rumānijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja abu spēļu teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!