Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas šķēpmetējas Anete Kociņa un Gundega Grīva, kā arī tāllēcēja Māra Grīva, trešdien Taivānā sasniedza pasaules Universiādes finālsacensības savās vieglatlētikas disciplīnās.

Kvalifikācijas A grupā Kociņa šķēpu meta 57,85 un 54,08 metru tālumā, par 15 centimetriem atpalikdama no kvalifikācijas normas, kas bija 58,00 metri. Savukārt B grupā G.Grīva šķēpu meta 48,72, 51,31 un 54,14 metru tālumā.

Kociņa ar savu rezultātu bija otrā starp kvalifikācijas dalībniecēm, bet G.Grīvai bija 12. rezultāts, līdz ar to abas latvietes iekļuva finālā, kas gaidāms piektdien.

Kā vienīgā kvalifikācijas normu izpildīja vāciete Kristīna Daniela Husonga, kura šķēpu raidīja 60,18 metru tālumā, bet pārējās 11 finālistes izšķirošajā cīņā par medaļām iekļuva ar rezultātu.

Slavenās treneres Valentīnas Eidukas audzēkne Kociņa šosezon vairākkārt ir labojusi personīgo rekordu, kas ir 64,47 metri. Jūlija vidū Kociņa izcīnīja sudraba medaļu U-23 Eiropas čempionātā, bet augustā pieaugušo čempionāta debijā izcīnīja 13. vietu.

Tikmēr tāllēkšanā Māra Grīva pirmajā mēģinājumā lēca 6,26 metru tālumā, otrais viņai bija nesekmīgs, bet trešo viņa izvēlējās nelēkt. Uzrādot otru labāko rezultātu, M.Grīva iekļuva finālā, kas notiks ceturtdien.

Savukārt Alevtīna Tarasova labākajā mēģinājumā lēca 5,79 metru tālumā, finālā neiekļūdama un ieņemdama 18. vietu.

Arī tāllēkšanā kvalifikācijas normu izpildīja tikai viena sportiste. Kvalifikācijas norma bija 6,30 metri, bet septiņus centimetrus tālāk lēca rumāniete Arina Rotaru, līdz ar to pārējās 11 vietas finālā tika iegūtas ar rezultātu.

Vakara programmas sākums spēcīgas lietusgāzes dēļ aizkavējās par stundu.

Latvijas sprintere Anna Paula Auziņa trešdien pārvarēja priekšsacīkstes pasaules Universiādes 100 metru distancē vieglatlētikā, vēlāk apstājoties pusfinālā.

Auziņa savā priekšsacīkšu skrējienā ar rezultātu 11,86 sekundes, kas bija jauns sportistes personīgais rekords, guva ceturto vietu. Finālam automātiski kvalificējās katra skrējiena pirmo trīs vietu ieguvējas, bet Auziņa bija starp astoņām pārējām labāko rezultātu uzrādītājām.

Kopumā Auziņa priekšsacīkstēs sasniedza 19. labāko rezultātu, līdzšinējo personīgo rekordu uzlabojot par 0,16 sekundēm.
Šajā distancē priekšsacīkstēs piedalījās arī Ingūna Čeiko, kura finišēja pēc 12,53 sekundēm, nākamajā kārtā neiekļūstot.

Vēlāk vakarā notikušajā pusfinālā Auziņa savu rezultātu vairs neuzlaboja un finišēja pēc 12,01 sekundes, kas deva septīto vietu skrējienā.

Distances noslēgumā latviete tika pie 27. vietas.

Citiem Latvijas vieglatlētiem trešdien tik labi nesekmējās – 400 metru distancē vīriem Ilvars Ieviņš ar rezultātu 51,65 sekundes priekšsacīkstēs palika 55. pozīcijā starp 60 sportistiem, bet Rihards Parandjuks 100 metru sprintu veica 11,51 sekundē, kas starp vīriem deva 77. vietu starp 83 sprinteriem, kuri izgāja uz starta.
Trešdien notika arī priekšsacīkstes 400 metros dāmām, kur sākotnēji tika pausts, ka piedalīsies arī Latvijas cerība Gunta Latiševa-Čudare, tomēr sacensību pieteikumā viņas vārda nebija.

Vēl trešdienas rīta sesijā uz starta peldēšanā izgāja Ģirts Feldbergs, kurš 100 metru brīvā stila distanci veica 51,67 sekundēs un ieņēma 58. vietu starp 93 sportistiem, reāli nepretendējot uz pusfināla sasniegšanu, kamēr Valts Feldbergs šo pašu distanci veica 55,01 sekundē, kas ļāva gūt 81. vietu.

Tikmēr džudo sacensības ceturtdien Latvijas sportisti Karīna Beķere un Vadims Lando noslēdza ar zaudējumiem "Open" kategorijas pirmajās cīņās.

Ja Beķere pirms tam bija zaudējusi savā pirmajā cīņā arī pamatsacensībās, Lando svētdien svara kategorijā līdz 100 kilogramiem bija guvis vienu uzvaru. Tomēr viņa rezultāti nebija augstvērtīgākie starp Latvijas sportisti, jo Dāvis Dūda un Filips Mikuckis tika desmitniekā.

Savu trešo maču komandu sacensībās trešdien aizvadīja Latvijas vīru galda tenisa izlase, ar 0-3 piekāpjoties Austrijai. Šajā duelī gan Leonīds Maslovs, gan Jevgēņijs Gmiraks, gan Gints Eihmanis zaudēja trīs setu cīņās, sekmīgākajā no setiem iegūstot astoņus punktus.

Pirms tam otrdien Latvijas galda tenisisti ar 0-3 kapitulēja arī Honkongai un ar 3-2 uzveica Mongoliju.

Katras grupas divas labākās komandas sasniedza astotdaļfinālu, bet Latvija nebija to vidū. Ceturtdien galda tenisistiem sāksies dubultspēļu sacensības, bet piektdien tiks sāktas arī vienspēles.

Savukārt trešo pārliecinošo neveiksmi trijos dueļos trešdien piedzīvoja Latvijas dāmu volejbola izlase, kas ar 0-3 (14:25, 10:25, 16:25) kapitulēja Japānas studentēm.

Latvijas izlasē rezultatīvākās bija pa četriem punktiem guvušās Ieva Tetere un Terēze Hrapāne.

Pirms tam latvietes trīs setu dueļos bija piekāpušās arī ASV un Taizemes izlasēm, sekmīgākajā no setiem savācot 22 punktus, bet pārējos negūstot vairāk par 17 punktiem.

Turpinājumā Latvijas izlase kā C apakšgrupas ceturtā komanda ceturtdaļfinālā par 9.-16. vietu spēlēs ar D grupas trešās vietas ieguvēju Brazīliju.

Pasaules Universiāde ilgs līdz 31. augustam, bet Latvijas pieteikumā ir 71 atlēts no 15 augstskolām. Šī ir pirmā reize, kad delegācijas sastāvā ir trīs komandu sporta veida izlases.

Latvijas studenti startēs basketbolā, džudo, galda tenisā, paukošanā, peldēšanā, vieglatlētikā, sporta vingrošanā un volejbolā. Sacensībās kopā akreditētas 146 valstis un vairāk nekā 10 000 atlēti.

Pirms diviem gadiem Dienvidkorejā Latvijas sportisti izcīnīja trīs medaļas – sudraba godalgas tika augstlēcējai Madarai Onužāne un šķēpmetējai Līnai Mūzei, bet bronzu ieguva šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš gadu vēlāk tika kronēts par Eiropas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!