Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Autoritatīvais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) eksperts Dons Čerijs apsveic līgas lēmumu neļaut NHL spēlētājiem piedalīties gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā un paredz "lielas problēmas" tiem, kuri tomēr aizbrauks uz Koreju.

Kā zināms, NHL un Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) nespēja panākt vienošanos par NHL spēlētāju dalību 2018. gada olimpiskajās spēlēs, taču tajās drīkstēs startēt hokejisti no zemākajām Ziemeļamerikas līgām, kam nav spēkā esoša līguma ar kādu no NHL klubiem.

"Priecājos, ka NHL spēlētāji nebrauks uz olimpiādi. Kurš grib braukt uz Ziemeļkoreju vai Dienvidkoreju? Vai kur vispār tā olimpiāde notiks?" portāls "Sportsnet" citē Čeriju. "Spēles sāksies trijos naktī. Kurš, pie velna, gribēs skatīties hokeju trijos naktī. Ja nu vienīgi finālu."

83 gadus vecais kanādiešu eksperts arī uzskata, ka olimpiskajās spēlēs nav ko darīt krievu zvaigznei Aleksandram Ovečkinam, kurš uzreiz paziņoja, ka pārstāvēs savu valsti 2018. gada olimpiskajās spēlēs, neskatoties uz NHL lēmumu. "Alekss pēdējās olimpiskajās spēlēs neko īpašu neparādīja," viņš norāda. "Nedomāju, ka no NHL kāds aizbrauks uz spēlēm. Un ja aizbrauks – viņiem būs lielas problēmas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!