Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā jauniešu klubu vienībām otrdien Jekaterinburgā duelī starp divām Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībām pārliecinoši ar rezultātu 1:5 (1:1, 0:1, 0:3) piekāpās vietējai "Avto".

Tieši rīdzinieki atklāja dueļa rezultātu, kad 13. minūtē izcēlās Daniels Bērziņš. Kaut vēl pirmajā trešdaļā "Avto" komanda izlīdzināja rezultātu un arī pēc otrās trešdaļas rīdzinieki zaudēja vien ar 1:2, noslēdzošajās 20 minūtēs Latvijas hokejisti ielaida trīs vārtus.

Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Jurijs Muravjovs.

Šī turnīra pirmajā mačā "Rīga" sestdien ar 1:4 piekāpās Šveices vienībai "Davos", bet dienu vēlāk ar 5:3 uzvarēja Somijas vienības Helsinku "Jokerit" jaunos spēlētājus.

Līdz ar to apakšgrupu sacensību noslēgumā "Rīgas" komanda ar trim punktiem trijos mačos ieņēma trešo vietu A apakšgrupā un sacensību ceturtdaļfinālā ceturtdien tiksies ar Kazahstānas vienību Astanas "Sņežnije Barsi", kas guva otro vietu B grupā.

Turnīrs līdz svētdienai notiks Krievijas pilsētās Jekaterinburgā un Verhnaja Pišma.

Pasaules kauss junioriem norisinās septīto reizi un "Rīgas" hokejisti šo turnīru ne reizi nav izlaiduši. Iepriekšējos četrus gadus rīdzinieki sacensības noslēguši piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!