Foto: LETA
Neizdodoties savākt nepieciešamo kvorumu, biedrības "Es par volejbolu!" plānotās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) kopsapulces vietā ceturtdien Jūrmalā notiek sapulce, kurā nevar pieņemt valdei saistošus lēmumus.

Uz LVF sapulci ieradušies 32 biedri, bet, lai būtu kvorums, būtu nepieciešami 37 biedri. Līdz ar to šī ir nevis kopsapulce, bet sapulce.

"Saņēmām ziņas, ka daudzus cenšas atrunāt, bet mums ir prieks, ka tāpat ieradušies 32 biedri. Šajā pavasarī no federācijas saņēmām biedru sarakstu, un pēc tam daudzas pašvaldības atzina, ka vairs nav aktīvi biedri," paziņoja biedrības "Es par volejbolu!" valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

"Lēmumu, kas būtu saistošs valdei, šobrīd nevaram pieņemt. Šobrīd mūsu mērķis ir izdiskutēt jautājumus par diviem punktiem - stratēģiju un statūtu grozījumiem, līdz ar to kā desmitā daļa biedru lūgsim valdei sasaukt sēdi un pievērsīsim tiem uzmanību," uzsvēra Timermanis.

Šodien sapulcē tiek diskutēts par biedrības ierosināto LVF darbības stratēģiju 2017.-2021.gadam, kurā galvenie sportiskie mērķi ir vīriešu izlases iekļūšana Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī divu vīriešu un viena sieviešu pludmales volejbola pāru dalība 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt statūtos sanākušie vēlas sakārtot jautājumu par federācijas biedriem, likvidējot neaktīvos, kā arī vēlas izmaiņas jautājumā par kopsapulcēm un izveidot LVF padomi.

Kā vēstīja biedrība "Es par volejbolu!", kopsapulce tika plānota balstoties uz 2017.gada 3.februārī vairāk nekā vienas desmitās daļas LVF biedru ierosinātu un parakstītu iesniegumu LVF valdei par kopsapulces sasaukšanu.

Tiesa, LVF tā arī netika ziņojusi par šādas kopsapulces rīkošanu, jo tās sasaukšanas iniciatori ir federācijas vadības oponenti.

Biedrība "Es par volejbolu!" tika izveidota 2017.gada sākumā, ar mērķi veicināt volejbola attīstību Latvijā un apvienot volejbola sabiedrības pārstāvjus.

Zīmīgi, ka maijā šī biedrība iesniedza tiesā prasību, ar ko tiek apstrīdēta LVF prezidenta Ata Sausnīša pārvēlēšana amatā, kuru viņš pārliecinoši saglabāja februārī notikušajā LVF kongresā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!