Foto: FIVB

Pēc dalības pasaules čempionātā spēle ir laba tikai epizodiski, kritisks par sava dueta sniegumu trešdien bija Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, neskatoties uz izcīnīto uzvaru Majoros notiekošā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra otrajā spēlē.

Kā ziņojām, ka ar 16. numuru izliktie Pļaviņš un Haralds Regža pirmajā A apakšgrupas mačā ar 0-2 (18:21, 15:21) piekāpās sacensību 17. numuram Aleksam Ranjēri un Adrianam Karambulam no Itālijas. Tomēr dienas otrajā mačā Pļaviņš/Regža jau spēlēja pārliecinošāk, ar 2-1 (21:16, 26:28, 15:13) uzvarot ukraiņus Mikolu Babiču un Jaroslavu Gordejevu, kuriem turnīrā ir pēdējais - 32. numurs. Šī uzvara Pļaviņam/Regžam nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

"Likās jau, ka pēc pirmā seta, kad labi nospēlējām, otrais būs viegls, tomēr otrā seta vidū nesaprotamā kārtā atdevām četrus punkus un izvērtās smaga cīņa. Labi, ka trešajā setā neizlaidām. Paveicās, ka pēdējā punktā viņi bija saules pusē un nevarēja redzēt servi," par otro cīņu turnīrā žurnālistiem sacīja Pļaviņš. "Taktika spēlēi bija pareiza, bet paši atkal pieļāvām daudz kļūdu. Ja atdotu šo spēli, tad Eiropas čempionāts būtu beidzies, jo šī bija izšķirošā spēle par iziešanu no grupas."

Tomēr ar rādīto sniegumu Pļaviņš nav apmierināts.

"Spēles pavediens mums pazuda vēl pasaules čempionāta pēdējās spēlēs, kad fiziski noplīsām - spēle paira un tagad tā ir laba tikai epizodiski. Sezona bijusi ne visai veiksmīga un tas varbūt arī sēž zemapziņā. Ar viduvēju spēli Eiropas čempionātā nevienu nevar apspēlēt - šodien mums paveicās, bet turpmākajās spēlēs šādi neuzvarēt," sprieda volejbolists.

Ceturtdien Pļaviņš/Regža apakšgrupu kārtu noslēgs pret turnīrā ar pirmo numuru izliktajiem poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuri pirmās kārtas duelī ar 2-1 (21:17, 13:21, 15:9) uzvarēja ukraiņus, bet pēc tam ar 0-2 (18:21, 17:21) zaudēja itāļiem.

Līdz ar to pirms pēdējās kārtas Ranjēri/Karambulam ir divas uzvaras, Pļaviņam/Regžam un Losjakam/Kantoram pa vienai, bet ukraiņi abos mačos zaudējuši.

"Arī "play-off" viss būs atkarīgs no mūsu spēles. Pašiem pret poļiem jāuzlabo sniegums, lai pēc tam izšķirošajās spēlēs sāktu labi spēlēt. Ļoti gribas savu līdzjutēju priekšā labi uzspēlēt un, kad nespēlē labi, labāk gribas, lai turnīrs ir ārzemēs prom no līdzjutējiem, bet šeit mēs nespēlējam labi," atklāts bija Pļaviņš.

"Eiropas čempionāts no pasaules čempionāta atšķiras, ka visas komandas pie dalības tiek pēc ranga, bet pasaules čempionātā ir Āfrikas un citas kvotu komandas, kas ir uzvaramas, kamēr Eiropā visas spēles ir asiņainas. Šodien mums tāpat sanāca," bilda Pļaviņš.

Sportists atzina, ka problēmas jau bijušas kopš sezonas sākuma.

"Mēs ziemā nesagatavojāmies pietiekami labi, jo netikām Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā un tāpēc spēlējām zāles volejbolu. Tur satraumēju celi un tāpēc arī rezultāti staigā uz augšu, uz leju. Nebija pietiekami ielikta fiziskā sagatavotība - ja četrus mēnešus ziemā labi strādātu, vasaru būtu izturējuši vienā līmenī. Ja šajā turnīrā nebūs medaļa, teikšu, ka ar sezonu neesmu apmierināts. Pa 25. vietām spēlēt nav jēgas. Es saprotu, ko mēs varam - šosezon ir viena ceturtā vieta, bet, kad esam formā, regulāri bijušas devītās vietas Pasaules kausa "Grand Slam" turnīros," bilda Pļaviņš.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!