Foto: F64

"Liepāja/Mogo" futbolisti trešdien viesos Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē kompensācijas laikā, esot mazākumā, ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Ventspils" vienību, neļaujot pretiniekiem turpināt ceļu pretim vēsturiskam panākumam.

Liepājnieki rezultātu atklāja spēles 17. minūtē, kad Dmitrijs Hmizs realizēja 11 metru soda sitienu, kuru nopelnīja Artūrs Karašausks. Pirmā puslaika izskaņā ventspilniekiem bija vairākas iespējas panākt neizšķirtu, kuras gan netika izmantotas.

Tikmēr spēles 56. minūtē "Liepāja/Mogo" palika mazākumā, jo par rupju izklupienu pret pretinieku sarkano kartīti saņēma liepājnieku leģionārs Sadī Geje. Tuvojoties mača beigām pieauga "Ventspils" spiediens, kuri savu panāca 86. minūtē, kad pēc stūra sitiena bumba nonāca pie nigērieša Adelekes Akinjemi, kurš trāpīja vārtu tālajā stūrī.

Tomēr beigu vārds piederēja viesiem, kuru rindās uz maiņu nākušais Kristaps Grebis kompensācijas laika trešajā minūtē ar galvu pēc izspēlētas standartsituācijas guva uzvaras vārtus, ievedot "Liepāja/Mogo" pusfinālā, kur komanda iekļuvusi otro reizi kluba vēsturē.

"Ventspils" tikmēr neizmantoja iespēju viena kalendārā gada laikā divas reizes izcīnīt Latvijas kausu, kuru tā ieguva maijā, bet tagad ir nolikusi kausa īpašnieku pilnvaras.

Virslīgas čempionāta kopvērtējumā "Liepāja/Mogo" pašlaik atrodas otrajā vietā, bet "Ventspils" seko vienu pozīciju un trīs punktus nopakaļus. Šajā turnīrā abas komandas šosezon jau tikušās divas reizes, kad aprīlī Ventspilī tika fiksēts neizšķirts 1:1, bet vēlāk jūnijā Liepājā ar 1:0 pārāki bija mājinieki.

Kurzemes pārstāvji Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā tikās trešo gadu pēc kārtas - 2015./2016. gada sezonā "Ventspils" uzvarēja ar 1:0, bet 2016./2017. gada sezonas sacensībās ventspilnieki triumfēja ar 3:0, pēcāk tiekot arī pie kausa.

"Ventspils" klubs kopumā šo trofeju ieguvis septiņas reizes, bet "Liepāja/Mogo" savā pastāvēšanas laikā nav spējis tikt tālāk par pusfinālu.

Citā Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē Liepājas stadionā "Daugava" vietējā otrās līgas komanda "Karosta" tikās ar "SynotTip" Latvijas virslīgā spēlējošo RFS un piedzīvoja graujošu zaudējumu ar 0:7 (0:3).

Uzbrucējs Eduards Višņakovs trešdien guva četrus vārtus RFS vienības labā, vēl pa reizei precīzi RFS rindās bija Daniils Ulimbaševs, Kaspars Dubra un Igors Kozlovs.

Eduards Višņakovs RFS rindās debitēja vien pagājušajā nedēļā, kad "SynotTip" virslīgas spēlē ar gūtiem vārtiem palīdzēja uzvarēt "Metta/"Latvijas Universitāte" komandu. Tiesa, šajā spēlē futbolists arī tika noraidīts no laukuma, pēc tam saņemot divu spēļu diskvalifikāciju virslīgā. 27 gadus vecais E.Višņakovs Latvijas futbolā atgriezies pēc vairāk nekā piecu gadu pārtraukuma.

RFS spēlē arī Eduarda Višņakova brālis Aleksandrs, kurš laukumā pavadīja pirmo puslaiku.

Tikmēr Dubra, kurš RFS rindās debitēja aizvadītajā sestdienā, aizvadot pirmo cīņu gada laikā, šoreiz arī izcēlās ar gūtiem vārtiem. Tāpat laukumā pirmo reizi oficiālā mačā devās Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš aizvadīja spēles pēdējās 20 minūtes, taču ar vārtiem neizcēlās. Cauņa pēc ilgstošas atlabšanas no traumas, kā arī pievienošanās RFS komandai, līdz šim bija aizvadījis vienu pārbaudes spēli.

"Karosta" ikdienā sacenšas Latvijas otrās līgas čempionāta Kurzemes/Zemgales reģionā, kur piecos mačos komanda iekrājusi četras uzvaras un vienu neizšķirtu. Tās rindās spēlē arī visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases futbolists Māris Verpakovskis, kurš gan trešdien komandas pieteikumā netika iekļauts.

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu "Karosta" sasniedza bez astotdaļfināla aizvadīšanas, jo tās pretiniece "Babīte/Dinamo" pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm tika izslēgta no šī turnīra un arī no virslīgas.

Vēl viena kausa ceturtdaļfināla spēle notiks ceturtdien, kad valsts čempioni Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Metta/Latvijas Universitāti", bet noslēdzošā ceturtdaļfināla spēle starp "Riga" un "Jelgava" komandām pārcelta uz 13. septembri.

Latvijas kausa pusfināla cīņas ieplānotas 20.septembrī, bet fināls - 18.oktobrī "Skonto" stadionā.

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar šo gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms noslēdzās 2016./2017.gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kur triumfēja "Ventspils", savukārt jūnijā sākās 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!