Izcilais Jamaikas sprinteris Useins Bolts no pasaules čempionāta atvadījies bez zelta medaļas un ar traumu, ko guva 4x100 m stafetē.

Boltam bija uzticēts stafetes pēdējais, ceturtais posmu, bet titulētais sprinteris spēja veikt tikai dažus soļus un ar sāpju grimasi sejā palika uz skrejceliņa. Jamaikas izlases ārsts atklājis, ka Boltu piemeklēja krampji.

"Useinam bija kreisās kājas paceles cīpslas krampji," turnīra organizatoriem paskaidrojis Jamaikas izlases ārsts Devins Džonss. "Taču lielākās sāpes viņam sagādāja vilšanās par nepabeigto skrējienu. Pēdējās trīs nedēļas Useinam bija ļoti smagas, bet mēs ceram uz labāko."

Bolta kolēģi izlasē ļoti pārdzīvo par savu līderi un nepārmet viņam izgāzto stafetes skrējienu. "Pēc sprinta viņš turpināja mums atvainoties, bet mēs teicām, ka tas nav vajadzīgs, jo traumas ir šā sporta veida daļa," BBC citē Jamaikas izlases skrējēji Džulianu Fortu. "Protams, mēs esam vīlušies, jo ilgus gadus mūsu komanda kopā ar Usainu guva uzvaras. No šejienes viņš aizvedīs bronzas medaļu. Bet tāds ir sports. Viņš izdarīja visu, ko spēja, es par to nešaubos."

"Bolts tā arī neatklāja, kas ar viņu notika, bet tas, ko es redzēju, izskatījās pēc krampjiem," saka Forts. "Bija diezgan vēss, un komandu prezentācija vilkās ilgi. Varēja atdzist, bet es precīzi nezinu [traumas iemeslu]."

4x100 m stafetē uzvarēja mājinieki, Lielbritānijas izlase.

Kā ziņots, astoņkārtējais olimpiskais un 11-kārtējais pasaules čempions Useins Bolts solījis, ka 2017. gada pasaules čempionāts viņam būs pēdējais karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!