Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien ar uzvaru sāka ASV pilsētā Sinsinati notiekošā ATP "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikāciju.

Pasaules ranga 275. pozīcijā esošais Gulbis, kurš kvalifikācijā piedalās ar aizsargāto rangu, ar 6-2, 6-4 apspēlēja 19 gadus veco krievu Andreju Rubļovu, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar otro numuru un pasaules rangā atrodas 53. vietā.

Jau spēles pirmajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi, bet septītajā geimā to paveica vēlreiz, pirmo setu droši noslēdzot savā labā. Otrajā setā Gulbis pretinieku nobreikoja piektajā geimā, pēc tam astotajā aizstāvēja vienīgās trīs breikbumbas visā cīņā un svinēja drošu uzvaru.

Rubļovs Horvātijā nesen kā kvalifikācijas laimīgais zaudētājs negaidīti triumfēja Umagas "ATP World Tour 250" sacensībās, tomēr kopš tā laika viņš ir bez uzvarām.

Kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim devusi 16 ATP ranga punktus. Lai sasniegtu pamatturnīru nepieciešams gūt divas uzvaras un nākamajā mačā latvietis spēkosies ar rumāni Radu Albotu vai sev ļoti labi pazīstamo krievu veterānu Mihailu Južniju.

Gulbis pēc cienījama starta Vimbldonas čempionātā piedalījās 250 punktu turnīros Gštādē un Bostadē, kopā gūstot trīs panākumus. Pirms nedēļas viņš bija pieteicies kvalifikācijai Monreālas "Masters" turnīrā, tomēr pēdējā brīdī mainīja plānus un dalību atsauca.

Gulbis Sinsinati spēlē pirmoreiz kopš 2014. gada, bet sekmīgāko turnīru aizvadīja 2008.gadā, kad spēlēja ceturtdaļfinālā. Šo sacensību kvalifikācijā latvietis piedalās jau piekto reizi un līdz šim to iziet viņam izdevies tikai vienreiz.

Paralēli notiekošajās WTA "Premier" sacensībās dāmām Sinsnati piedalīsies arī Latvijas vadošās tenisistes: Jeļena Ostapenko vienspēļu pirmajā kārtā spēkosies ar pieckārtējo "Grand Slam" čempioni Mariju Šarapovu, savukārt Anastasija Sevastova tiksies ar ķīnieti Penu Šuai, kurai līdz šim nav zaudējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!