Ziemeļeiropā lielākajā šaha festivālā "RTU Open 2017" pēc sešām kārtām galvenajā jeb A turnīrā vadībā izvirzījies viens līderis – turnīra 7. numurs, Ukrainas lielmeistars Vladimirs Oņiščuks, kurš uzvarējis visas sešas partijas, informē turnīra rīkotāji.

Par puspunktu no līdera atpaliek cits Ukrainas pārstāvis un turnīra lielākā pārsteiguma autors, starptautiskais meistars Sergejs Pavlovs. Vēl par puspunktu mazāk ir astoņiem šahisti, starp kuriem ir arī divi favorīti no Izraēlas – Iļja Smirins un Tamirs Nabatijs. Labākajiem Latvijas pārstāvjiem Ņikitam Meškovam, Aleksejam Širovam un Oļegam Krivonosovam ir pa 4,5 punktiem katram un dalīta 11. – 41. vieta.

"Baltic Law Offices Open" jeb B turnīrā ir trīs līderi – Latvijas pārstāvis Nikolajs Katišonoks, baltkrieviete Natālija Popova un Krievijas šahists Jurijs Maļiņins, kuriem katram ir izcīnīti pieci punkti sešās kārtās. Ar 4,5 punktiem viņiem seko deviņi šahisti.

"RTU Open 2017" šogad notiek septīto reizi, un tā programmā iekļauti pieci turnīri. A turnīrā piedalās 319 dalībnieki no 41 valsts, B turnīrā piedalās 88 šahisti, savukārt C un D turnīros, kas sākās ceturtdien, 10. augustā, – 139. Šoden plkst. 17 sāksies arī īpaši amatieriem pielāgotais E turnīrs, kam šobrīd pieteikušies 123 šaha spēles entuziasti.

Klasiskā šaha turnīru apbalvošana notiks svētdien, 13. augustā, plkst. 18.30, bet pēc tās norisināsies festivāla noslēdzošais pasākums – ātrspēles turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!