Foto: Reuters/Scanpix

Spāņu tenisa zvaigzne Rafaels Nadals ceturtdien piedzīvoja neveiksmi Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīra trešās kārtas mačā un pagaidām neatgriezīsies pasaules ranga vadībā.

Nadals ar 3-6, 6-4, 7-6 (7:4) piekāpās 18 gadus vecajam mājiniekam Denisam Šapovalovam. Lai nākamnedēļ pirmoreiz kopš 2014.gada jūlija kļūtu par līderi ATP rangā, Nadalam bija nepieciešams tikt līdz pusfinālam jeb uzvarēt šajā un nākamajā cīņā.

Pirms tam otrajā kārtā Šapovalovs pārspēja pērno Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionu Huanu Martinu del Potro no Argentīnas, bet duelī ar Nadalu trešā seta taibreikā uzvarēja septiņās no pēdējām astoņām izspēlēm.

Citā mačā 32 uzvarētu setu sēriju pārtrauca šveicietis Rodžers Federers, tomēr tāpat ar 4-6, 6-4, 6-2 tika pieveikts spāņu veterāns Davids Ferrers, kuru viņš pieveicis visos 17 savstarpējos dueļos.

Tikmēr paralēli notiekošajā Toronto WTA "Premier" turnīrā dāmām ceturtdaļfinālu pirmajās sacensībās kā pasaules ranga līdere sasniedza čehiete Karolīna Plīškova. Viņa spēkojās ar japānieti Naomi Osaku, kura muskuļa traumas dēļ neturpināja dueli brīdī, kad Plīškova bija vadībā ar 6-2, 6-7 (4:7), 1-0.

Kā zināms, dienu pirms tam Osaka bija uzvarējusi Latvijas sportisti Anastasiju Sevastovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!