Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Amerikānis Kristians Teilors ceturtdien kļuva par pirmo trīssoļlēcēju vēsturē, kurš trīs reizes triumfējis pasaules vieglatlētikas čempionātā.

Teilors labākajā mēģinājumā bija 17,68 metrus tāls, sīvā cīņā par pieciem centimetriem apsteidzot savu tautieti Vilu Kleju. Sacensībās vadība starp viņiem abiem mainījās trīs reizes, Teiloram labāko rezultātu sasniedzot trešajā mēģinājumā.

Teilors ir neapstrīdams pēdējo gadu labākais tāllēcējs pasaulē un viņš paudis apņēmību pārspēt britam Džonatanam Edvardsam piederošo pasaules rekordu (18,29 metri), tomēr šoreiz tam neizdevās reāli pietuvoties.

Teilors ir trīskārtējs pasaules čempions, iepriekš triumfējot 2011. un 2015. gadā, kā arī divas reizes uzvarējis olimpiskajās spēlēs. Pērn Riodežaneiro Olimpiādē otrais bija Klejs.

Zīmīgi, ka ASV tika pie otrās dubultuzvaras pāris minūšu laikā, jo brīdi iepriekš šīs valsts sportistes Korija Kārtere un Dalila Muhameda bija nepārspētas arī 400 metru barjerskrējienā.

Bronzu trīssoļlēkšanas sacensībās nopelnīja 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions Nelsons Evora no Portugāles, kurš bija 17,19 metrus tāls. Zīmīgi, ka viņam aiz muguras ar 17,16 metriem palika uzreiz trīs sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!