Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mērķis, uzsākot sadarbību ar jaunu Latvijas Hokeja līgas atbalstītāju, ir izveidot šo līgu par skatāmāko un apmeklētāko sporta spēļu līgu Latvijā, preses konferencē paziņojis LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

LHF ir panākusi vienošanos uz trim gadiem ar totalizatoru kompāniju "Optibet", kuras vārdu iegūst arī bijusī hokeja Virslīga, kas tagad sauksies "Optibet" Hokeja līga (OHL).

"Runa nav tikai par naudu, bet par kopīgu darbu ar līgu, lai to padarītu vizuāli baudāmāku visai Latvijas sabiedrībai," izteicās Koziols. "LHF pagaidām klubiem nevar palīdzēt finansiāli, tāpēc uzdevums mūsu sadarbības pirmajā gadā būtu panākt, lai OHL būtu vizuāli atpazīstamāka."

Kā ziņojām, OHL jaunajā sezonā, kas sāksies 6. septembrī un noslēgsies nākamā gada 24. martā, piedalīsies seši Latvijas klubi. Tika veiktas pārrunas arī ar Lietuvas un Igaunijas komandām, taču pagaidām kaimiņi nevarot pievienoties mūsu čempionātam.

"Latvija tiek uzskatīta par hokeja līderi Baltijā, un tā mūs redz arī Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF), ka mēs attīstām, reklamējam hokeju šajā reģionā, tāpēc sazinājāmies ar Lietuvu un Igauniju," saka Koziols. "Sarunas bija ilgas, bet jūlija beigās saņēmām atbildi, ka viņi nav varējuši atrast naudu, lai spēlētu atbilstošā līmeni, jo zaudēt ar 0:10 arī negrib. Lietuvieši godīgi atbildēja, ka šogad OHL nepievienosies, jo negrib braukt uz Latviju ar junioru komandu, savukārt igauņiem, kam ir jauna hokeja vadība, ir grūti pārliecināt sponsorus, jo tur hokeju nezina. Taču domāju, ka 2-3 gadu laikā mums būs atklātais Baltijas čempionāts!"

Tāpat tiek gaidīts, ka nākamajos gados OHL varētu pievienoties Kanādas kontingenta karavīri, kas dien Latvijā. Šogad viņi nebija gatavi to izdarīt, jo neesot gatavi nedz skaitliski, nedz sportisti, taču interese esot.

OHL turnīra izspēle būs atšķirīga no iepriekšējiem gadiem. "Šosezon "play off" piedalīsies pirmās līdz ceturtās vietas ieguvēji, nebūs handikapa vai brīvdienu pirmās un otrās vietas īpašniekiem," pastāstīja LHF sporta direktors Edgars Buncis. Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 30 spēles, un sezonas beigās divas pēdējās atsevišķā turnīrā tiksies ar 1. līgas divām labākajām komandām. "Tā nebūs pārspēle, jo mēs nevaram piespiest pirmās līgas komandas pāriet uz OHL," norādīja LHF ģenerālsekretārs.

Pateicoties jaunajiem atbalstītājiem, OHL čempionātam tiks izveidota sava mājas lapa un radusies iespēja apkopot papildus spēlētāju statistiku, piemēram, izdarītos un atvairītos metienus, iemetienus utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!