Foto: Reuters/Scanpix

17 gadus vecā Fidži svarcēlāja Eilīna Cikamatana Klusā okeāna kausa izcīņas sacensībās Jaunkaledonijā labojusi 20 Okeānijas un Sadraudzības valstu rekordus, ziņo ārzemju mediji.

Klusā okeāna kausa izcīņā Cikamatana, startējot jaunizveidotajā svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, pacēla summā 250 kg (110 kg raušanā + 140 kg grūšanā), savu junioru pasaules čempionātā uzrādīto rezultātu labojot par 21 kilogramu.

Šajās sacensībās viņa laboja 12 Okeānijas rekordus svarcelšanā junioru un pieaugušo konkurencē, kā arī astoņreiz laboja Sadraudzības valstu rekordus pieaugušo un junioru ieskaitē.

Cikamatana tiek uzskatīta par vienu no galvenajām pretendentēm uz Sadraudzības valstu čempiones titulu nākamgad aprīlī. Līdz šim Fidži sportisti šajā sporta forumā izcīnījuši trīs zelta medaļas: lodes grūšanā, boksā un džudo.

2016. gada pasaules junioru čempionātā Cikamatana ieguva bronzas medaļu kopvērtējumā, un kļuva par pirmo Fidži sportisti, kas ieguvusi arī zeltu – mazo zelta medaļu viņa izcīnīja raušanā. Šogad pasaules čempionātā, kas notika Tokijā, Fidži svarcēlāja izcīnīja sudraba medaļu; līdz čempiones titulam viņai pietrūka viena kilograma. Cikamatana kopsummā pacēla 229 kg (97 +132). Ar Jaunkaledonijā sasniegto viņa pasaules junioru meistarsacīkstēs būtu ieguvusi trīs zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!