Foto: AFP/Scanpix

Šāgada "Vuelta Espana" velobraucienā pirmais numurs piešķirts trīskārtējam tā uzvarētājam, mājiniekam Alverto Kontadoram, kurš paziņojis par aiziešanu no profesionālā sporta.

Tradicionāli pirmais numurs tiek piešķirts iepriekšējā gada uzvarētājam, un tas būtu britu sportists Kristofers Frūme, taču sacensību rīkotāji šoreiz vēlējās izrādīt godu Kontadoram viņa pēdējā "Vuelta Espana" velobraucienā. Sacensību starts notiks Francijas pilsētā Nimē 19. augustā.

"Tas, ka Alverto izvēlējās Spāniju un tieši "La Vuelta" par savām atvadu sacīkstēm, ir liels pagodinājums visai organizācijai," izteicies velobrauciena direktors Havjers Giljens. "Mēs esam no visas sirds pateicīgi par pretimnākšanu, ko viņš vienmēr izrādījis kā sportists, un ko parāda vēlreiz ar šo lēmumu. Alverto ir – un vienmēr paliks – mūsu valsts un pasaules riteņbraukšanas vēsturē."

Kotadors ir viens no sešiem velosportistiem vēsturē, kam izdevies uzvarēt visos trijos "Grand Tours" velobraucienos - "Tour de France", "Giro d'Italia" un "Vuelta Espana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!