Arī Latvijas basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis saņēmis oficiālu FIBA uzaicinājumu tiesāt Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīra spēles, kas no 31. augusta līdz 17. septembrim risināsies Helsinkos (Somija), Klužnapokā (Rumānija), Telavivā (Izraēla) un Stambulā (Turcija), informēja Latvijas Basketbola savienība.

Jau iepriekš bija zināms, ka pēc 12 gadu pārtraukuma apkalpot "Eurobasket 2017" spēles uzticēts arī citam latviešu tiesnesim Arnim Ozolam.

Eiropas vīriešu čempionāts Mārtiņam Kozlovskim būs jau ceturtais lielais starptautiskais turnīrs šovasar. Jūnijā viņš tiesāja septiņas Eiropas sieviešu čempionāta spēles, ieskaitot bronzas maču starp Beļģijas un Grieķijas izlasēm. Nupat strādāja Eiropas U18 puišu čempionātā Slovākijā, kur vadīja arī pusfināla un fināla spēles. Savukārt šīs nedēļas beigās jādodas uz Eiropas U16 čempionātu Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā.

"Trīs turnīri vienā vasarā jau ir pietiekami liela slodze, un ceturtais, protams, ne sapņos nerādījās. Pirmo reizi par tādu iespēju FIBA pārstāvis pateica sestdien pirms Eiropas U18 čempionāta pusfināla spēles Spānija – Turcija. Tā bija ļoti smaga spēle, trīs sekundes pirms beigām mans lēmums varēja izšķirt spēles iznākumu. Nākamajā dienā finālspēle Serbija – Spānija no tiesāšanas viedokļa bija daudz vienkāršāka. Vakarā pēc fināla saņēmu ziņu, ka esmu iekļauts EuroBasket2017 tiesnešu brigādē. 25. augustā jāierodas Stambulā, kur četras dienas notiks EuroBasket tiesnešu seminārs. Pēc tam dosimies uz grupas turnīru norises vietām. Skaidrs, ka nepalikšu Stambulā, kur spēlēs Latvijas valstsvienība. Protams, nebūtu nekas pretim tur atgriezties uz izslēgšanas turnīra spēlēm," stāstīja pats Kozlovskis.

Savukārt Latvijas vadošais soģis Oļegs Latiševs nav nozīmēts "Eurobasket 2017" turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!