Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais "Tour de France" uzvarētājs Alverto Kontadors pēc šāgada "Vuelta Espana" velobrauciena atvadīsies no profesionālā sporta, atsaucoties uz sportista ierakstu sociālajos tīklos, ziņo aģentūra "Reuters".

"Es atvados no profesionālā velosporta. Saku to ar prieku un bez skumjām," uzrunā savā Instagram" kontā saka 34 gadus vecais Kontadors. "Šo lēmumu es esmu pārdomājis ļoti labi un uzskatu, ka nav labāka veida atvadīties kā savās mājās. Ceru, ka tās būs lieliskas trīs nedēļas."

Gracias a tod@s! Thanks to all!

A post shared by Alberto Contador (@acontadoroficial) on Aug 7, 2017 at 1:39am PDT

Savas 14 gadus ilgās profesionālās karjeras laikā spāņu riteņbraucējs uzvarējis visos trijos "Grand Tour" velobraucienos ("Tour de France", "Vuelta Espana" un "Giro d'Italia"), kas bijis pa spēkam tikai sešiem sportistiem vēsturē. Viņa iesauka ir "El Pistolero" (šāvējs), pateicoties uzbrūkošajam braukšanas stilam un spējai "izšaut" kalnu posmos.

Ar līdzīgu paziņojumu Kontadors gan nāca klajā 2015. gadā.

Pirmoreiz Kontadors "Tour de France" uzvarēja 2007. gadā "Discovery Channel" komandas sastāvā, bet otrreiz – 2009. gadā, jau esot "Astana" komandā. Viņš triumfēja arī 2010. gada "Tour de France", taču šo uzvaru, tāpat kā uzvaru 2011. gada "Giro d'Italia", viņam 2012. gadā anulēja pēc dopinga pārkāpumiem. Dopinga pārbaudē pēc velobrauciena Kontadora analīzēs atklāja aizliegto preparātu klenbuterolu un piesprieda diskvalifikāciju.

Kontadors dopinga nonākšanu organismā skaidroja ar gaļas produktu patēriņu, taču Sporta arbitrāžas tiesa atcēla Spānijas Riteņbraukšanas federācijas lēmumu par diskvalifikācijas anulēšanu, un Kontadors vienu gadu sacensībās piedalīties nedrīkstēja. Viņa atgriešanās notika 2012. gada "Vuelta Espana", kurā Kontadors izcīnīja uzvaru.

Šosezon Kontadors pārstāv "Trek Segafredo" komandu, un "Tour de France" finišēja devītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!