Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājušas rekordaugstās pozīcijas.

Ostapenko arī šonedēļ ierindojas 12. pozīcijā, bet Sevastova saglabājusi 16. vietu. Pagājušajā nedēļā tenisistes turnīros nepiedalījās, bet pirmdien abas uzsāks Toronto "Premier" sērijas turnīru. Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko, bet Sevastova – ar citu amerikānieti Lorēnu Deivisu.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 333. vietu, bet Daniela Vismane ierindojas 1040. pozīcijā.

Savukārt vīriešu konkurencē Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis zaudējis trīs vietas un ierindojas 275. pozīcijā. Otrs Latvijas labākais tenisists Miķelis Lībietis ieņem 637. vietu, bet Mārtiņš Podžus atrodas 707. pozīcijā. Ārpus pirmā tūkstoša atrodas Artūrs Lazdiņš (1324.), Krišjānis Stabiņš (1379.), Rūdolfs Mednis (1589.), Rihards Emuliņš (1678) un Jānis Podžus (1870.).

WTA ranga līderpozīcijā atrodas Karolīna Plīškova, kurai seko Simona Halepa un Angelika Kerbere, bet ceturtā ir Garvīne Mugurusa. Nākamajās pozīcijās ierindojas Jeļina Svitoļina un Karolīna Vozņacki un Johanna Konta, bet labāko desmitnieku noslēdz Svetlana Kuzņecova, Venusa Viljamsa un Agņeška Radvaņska.

ATP rangā līderpozīcijā joprojām atrodas Endijs Marejs, otrais ir Rafaels Nadals, bet labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers. Ceturtais ir Stens Vavrinka, kurš apsteidz Novāku Džokoviču, Marinu Čiliču un Dominiku Tīmu, bet labāko desmitniekā vēl ir Aleksandrs Zverevs, kurš aiz sevis atstāja Kei Nišikori un Milošu Raoniču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!