Foto: F64

Šogad veiksmīgu sniegumu demonstrējošais Emīls Liepiņš svētdien Dānijā finiša spurtā izcīnīja 13.vietu Eiropas čempionāta grupas braucienā.

241,2 kilometrus garajā distancē labākais bija pazīstamais norvēģis Aleksandrs Kristofs no "Katjuša-Alpecin" komandas, kuram finiša spurtā sekoja itālis Elija Viviāni ("Sky") un Nīderlandes sportists Moreno Hoflands ("Lotto Soudal").

Lielās grupas pirmajā pusē finišu sasniedza arī Liepiņš.

Vēl no latviešiem 51.vietu ieņēma Māris Bogdanovičs, finišējot priekšgalā grupiņai, kas uzvarētājam zaudēja 26 sekundes, bet vairāk nekā desmit minūtes zaudēja Andris Vosekalns, paliekot 123 pozīcijā starp 125 sacensības noslēgušajiem atlētiem.

Patlaban 24 gadus vecais Liepiņš šosezon deviņas reizes finišējis labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, kas ir labākais rādītājs starp Latvijas riteņbraucējiem.

Kā vēstīts, Latvijai Eiropas čempionātā bija samērā veiksmīgi visi grupas braucieni - starp junioriem 14.vietu ieņēma Kristers Ansons, kamēr U-23 grupā 21.vietu guva Deins Kaņepējs.

Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā iepriekš piedalījās tikai junioru un U-23 vecuma grupu sportisti, bet kopš pērnā gada sacenšas arī profesionāļi elites grupā.

Pērn Latvijas komandā labāko rezultātu uzrādīja Krists Neilands, kurš U-23 vecuma grupā izcīnīja 13.vietu grupas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!