Foto: F64
Divkārtējais Eiropas čempionāta medaļnieks Nikolajs Grišuņins, kurš ir pēdējo desmitgažu titulētākais Latvijas amatieru bokseris, sestdien Jūrmalā izcīnīja uzvaru arī savā sestajā cīņā profesionālajā boksā.

Grišuņš, startējot svara kategorijā līdz 91,7 kilogramiem, ar nokautu uzvarēja ungāru Ģuliānu Ilji, profesionālajā boksā turpinot sacensties bez zaudējumiem.

Līdz ar to 32 gadus vecais Grišuņins tagad uzvaras guvis visās sešās savās profesionālā boksera karjeras cīņās, tomēr tikai trīsreiz spējis pretinieku pieveikt ar nokautu.

Tikmēr 40 gadus vecais Ilje profesionālajā ringā aizvadījis 38 cīņas, no tām 21 ar uzvaru, bet divas ar neizšķirtu rezultātu.

"LNK Boxing" komandu pārstāvošais Grišuņins profesionālajā boksā ar uzvaru debitēja novembra vidū, bet tas viņam neliedza mēnesi vēlāk izcīnīt trešo vietu Pasaules kausā starp naftas zemju valstīm amatieru boksā.

Grišuņins ir līdz šim vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis godalgas augstākās raudzes sacensībās - viņš ir 2008. un 2015.gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas laureāts.

Tāpat Jūrmalā ar uzvaru profesionālajā boksā debitēja kādreizējais pasaules un Eiropas čempionāta dalībnieks Raitis Sinkevičs, kurš uzvarēja krievu Ruslanu Semjonovu, bet duelī starp diviem debitantiem Ņikita Smirnovs uzvarēja kultūristu Maksimu Kazaku, kurš ikdienā ir basketbola kluba "Barons kvartāls" fizioterapeits.

Panākumu ar nokautu guva arī kādreiz talantīgais amatieru bokseris Aleksejs Āboltiņš, kurš uzveica Arnoldu Seili. Vēl 2015.gadā Āboltiņš ieguva piektās vietas pasaules un Eiropas junioru čempionātos, bet starp profesionāļiem viņš ceturtajā duelī guva trešo uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!