Foto: Agnis Melderis

Šosezon augstus panākumus Pasaules kausa posmos guvušais U-23 Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Itālijā izcīnīja ceturto vietu savā vecuma grupā Eiropas čempionātā kalnu divriteņu (MTB) olimpiskā krosa (XCO) sacensībās.

ZZK komandu pārstāvošais Blūms U-23 grupā bija viens no sacensību favorītiem, tomēr uz goda pjedestāla viņam neizdevās tikt, jo finišā viņš no trešās vietas atpalika par 17 sekundēm.

Dubultuzvaru izcīnīja mājinieki, par Eiropas čempionu kļūstot Džioelem Bertolīni, kurš distanci veica stundā, 13 minūtēs un 16 sekundēs. Viņš par sešām sekundēm pārspēja tautieti Nadiru Kolledani, bet trešais bija dānis Simons Andreasens, kurš uzvarētājam zaudēja minūti un 15 sekundes, bet Blūms bija vēl 17 sekundes lēnāks.

Sacensību finišu sasniedza 55 dalībnieki, bet vēl septiņi sportisti izstājās.

Tikmēr elites grupā cits ZZK komandas dalībnieks Arnis Pētersons, kurš pirms divām nedēļām kļuva par Latvijas čempionu, finišēja 35.vietā.

Viņš distanci veica stundā, 33 minūtēs un 56 sekundēs, no uzvaru guvušā šveicieša Floriana Fēgela atpaliekot deviņas minūtes un 50 sekundes. Sudrabu izcīnīja francūzis Žiljēns Absalons, kurš nespēja aizstāvēt pērn izcīnīto Vecā kontinenta čempiona titulu, šoreiz uzvarētājam zaudējot desmit sekundes, bet bronzu ieguva vācietis Manuels Fumics, kurš bija vēl par pusminūti lēnāks.

Sacensībās finišu sasniedza 51 dalībnieks, bet vēl seši distancē izstājās.

Jau ziņots, ka Blūms ir Pasaules kausa kopvērtējuma līderis U-23 vecuma grupā. Viņš pirms trīs nedēļām uzvarēja Pasaules kausa etapā Šveicē, bet sezonas gaitā uz goda pjedestāla kāpis trijās no četrām sacīkstēm. Kopvērtējumā viņš ar 260 punktiem ir līderis.

Līdz šai sezonai Blūma labākie rezultāti bija pērn Pasaules kausa pēdējā posmā U-23 grupā izcīnītā devītā vieta un 13. pozīcija planētas meistarsacīkstēs, tomēr šosezon viņš katrā no sacīkstēm bijis pirmajā pieciniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!