Foto: F64
Madara Palameika sestdien Ogrē notiekošajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā uzvarēja sieviešu šķēpmešanas sacensībās.

Labākajā mēģinājumā pagājušās sezonas Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāja Palameika rīku raidīja 61,11 metru tālumā. Savukārt otrajā vietā palika šosezon teicamu sniegumu rādošā Anete Kociņa, kura no čempiones atpalika 27 centimetrus.

Savukārt trešo vietu ar 60,55 metrus tālu raidījumu izcīnīja Līna Mūze.

Ilgu laiku sacensību līdere bija tieši Mūze, tomēr piektajā sērijā savus tālākos metienus veica Palameika un Kociņa, atbīdot viņu uz trešo vietu.

Pagaidām šajā sezonā Palameika gan nav priecējusi ar augstvērtīgiem sasniegumiem, bet viņas tālākais metiens ir 63,92 metri, kas tika sasniegts jūnijā Jelgavā notikušajās tradicionālajās olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausa izcīņas sacensībās.

Tikmēr šķēpmešanā kungiem par Latvijas čempionu kļuva Rolands Štrobinders, kurš rīku raidīja 82,20 metrus. Visu sacensību laiku viņš bija līderis, bet tālāko raidījumu veica pēdējā piegājienā. Otrais ar 75,84 metriem bija Gatis Čakšs, bet trešais - Jānis Svens Grīva (73,36 metri). Savukārt ceturtais ar 67,81 metru bija pieredzējušais Ēriks Rags, kuram ir jau 42 gadi.

Trīssoļlēkšanā vīriešiem labāko rezultātu uzrādīja valsts vadošais vieglatlēts gan šajā disciplīnā, gan tāllēkšanā Elvijs Misāns, kurš uzrādīja rezultātu 16,55 metri, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā pusotru metru.

Prestižajā 100 metru sprintā ātrāko laiku vīriešiem uzrādīja Jānis Mezītis (10,74 sekundes), kurš par 0,08 sekundēm apsteidza Jāni Leiti. Dāmām šajā pašā disciplīnā uzvarēja šī gada Eiropas U-23 čempione 400 metros Gunta Latiševa-Čudare, kura uzvarēja ar rezultātu 11,53 sekundes, vien finišā apsteidzot Sindiju Bukšu, kura bija par 0,05 sekundēm lēnāka.

Savukārt trīssoļlēkšanā sievietēm uzvaru izcīnīja Māra Grīva, kura savā labākajā mēģinājumā aizlēca 13,61 metru tālu, turklāt paveica to savā pēdējā lēcienā. Kārtslēkšanā par čempioni ar 3,85 metrus augstu lēcienu kļuva Ildze Bortaščenoka, kamēr 100 metru barjerskrējienā nepārspēta palika Paula Sprudzāne (13,95 sekundes). 400 metru skrējienā par Latvijas čempioni kļuva Diāna Daktere (56,93 sekundes), bet vīriešiem šajā pašā distancē uzvaru izcīnīja Valērijs Valinščikovs (48,41 sekunde).

Tikmēr kungiem 110 metru barjerās par Latvijas čempionu kļuva Emīls Rūgums (14,66 sekundes), kamēr lodes grūšanā labākais bija pieredzējušais Māris Urtāns - 17,96 metri, tuvākos sekotājus apsteidzot par gandrīz trim metriem, bet sievietēm šajā disciplīnā labākā ar 13,66 metriem bija Kristīne Strazdīte.

Kārtslēkšanā vīriešiem par Latvijas čempionu kļuva Mareks Ārents (5,45 metri). Sievietēm 1500 metru distancē uzvaru izcīnīja Elēna Miezava (četras minūtes un 41,77 sekundes), kamēr vīriešiem ātrākais bija Dmitrijs Jurkevičs (trīs minūtes un 51 sekunde).

Savukārt 5000 metru skrējienā vīriešiem uzvaru izcīnīja Jānis Girgensons (14 minūtes un 29,98 sekundes), bet dāmām ātrākā šajā distancē bija Gundega Heidingere (17 minūtes un 57,92 sekundes). Visbeidzot 4x100 metru stafetē kungiem ātrākie bija Iecavas novada sporta skolas "Dartija" audzēkņi Dāvis Kaufmanis, Jānis Baltušs, Ģirts Dubinskis un Emīls Rūgums - 42,46 sekundes, kamēr sievietēm ātrākās bija bērnu un jauniešu centra "IK Auseklis" skrējējas Anda Jēgere, Anna Paula Auziņa, Beatrise Upeniece un Sindija Bukša (47,50 sekundes).

Ogrē norisinās 96.Latvijas čempionāts vieglatlētikā un tas turpināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!