Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien piedzīvoja zaudējumu Zviedrijā notiekošā Bostades WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Turnīrā ar otro numuru izliktā Sevastova divu stundu un 10 minūšu ilgā cīņā ar rezultātu 3-6, 7-5, 5-7 piekāpās ar čehietei Kateržinai Sinjakovai, kura bija izlikta ar septīto numuru.

Sevastovai spēles pirmais sets bija ļoti neveiksmīgs, jo viņa divas reizes nenosargāja savu servi un nonāca iedzinējos ar 1-5. Vienu breiku Latvijas tenisiste atspēlēja, bet ar to bija par maz, lai pacīnītos par uzvaru pirmajā setā. Arī otrajā setā Sevastova nonāca iedzinējos ar viena breika deficītu, taču viņa panāca izlīdzinājumu 3-3, bet tad desmitajā geimā liepājniece atspēlēja trīs Sinjakovas breikbumbas. Noslēgumā viņa izmantoja iespēju lauzt pretinieces servi un panāca trešo setu.

Trešajā setā atkal Sevastova ļoti ātri zaudēja serves geimu, taču viņai atkal panāca izlīdzinājumu (3-3). Uzreiz nākamajā geimā Sinjakova ieguva trīs breikbumbas, bet Sevastova spēja atspēlēt tikai vienu. Saspringtā cīņā Latvijas tenisiste atkal prata atspēlēties, atjaunojot neizšķirtu rezultātu trešajā setā, bet nākamajā geimā viņai izdevās atspēlēt breikbumbu un nosargāt savu servi. Sevastova tomēr 11. geimā vēlreiz zaudēja serves geimu, bet pēc tam nespēja kārtējo reizi atspēlēties.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus, kas varētu ļaut viņai pakāpties uz 16. pasaules rangā un sasniegt jaunu rekordu.

Sevastova WTA rangā ieņem 17.vietu, kamēr Sinjakova atrodama 56.pozīcijā. Tenisistēm bija otrā savstarpējā spēle, un Sevastova tagad abās piedzīvojusi zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!