Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters/ Edgars Točs pasaules čempionātu Vīnē piektdien sāka ar sāpīgu zaudējumu spraigā cīņā.
Priekšsacīkšu F grupas pirmajā spēlē vējainos laika apstākļos Finsters/Točs ar 1-2 (14:21, 21:19, 13:15) piekāpās beļģiem piekāpās beļģiem Drīsam Kokelkorenam/ Tomam van Vallem.

Vēl priekšsacīkstēs Finsters/Točs svētdien spēlēs pret krieviem Ņikitu Ļaminu/Vjačeslavu Krasiļņikovu, bet otrdien viņiem jācīnās būs pret Muhamedu Abiču/ Zuheiru Elgraui no Marokas.

Piektdien, 28. jūlijā, pēcpusdienā dalību pasaules čempionātā sāks Latvijas šī brīža labākais duets Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš, kuri B grupas cīņā tiksies ar Karlosu Ranhelu/Džonatanu Golindano no Venecuēlas. Svētdien Samoilovs/ Šmēdiņš spēlēs pret vāciešiem Markusu Bekermanu/ Larsu Flīgenu, bet otrdien – pret Džefersonu Santušu Pereiru/ Šerifu Junusi no Kataras.

Trešais Latvijas duets šajā pasaules čempionātā ir Mārtiņš Pļaviņš/ Haralds Regža, kuri pagājušajā nedēļā negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu pasaules tūres Olštinas posmā. Viņi E grupas sacensības sāks sestdien ar spēli pret Estevanu Grimaltu/ Marko Grimaltu no Čīles, bet pēc tam pirmdien spēlēs ar Rio olimpiskajiem čempioniem Alisonu Čeruti/ Brunu Šmitu un trešdien cīnīsies ar Aldevino Nguvo/ Justino Tovelo no Mozambikas.

Pasaules čempionātā piedalās 48 dueti, kuri ielozēti pa četriem 12 apakšgrupās. Pēc priekšsacīkstēm grupu uzvarētāji sev nodrošinās uzreiz dalību "play off" otrajā kārtā, bet otro vietu ieguvēji un četri no labākajiem trešo vietu īpašniekiem izslēgšanas turnīru sāks ar pirmo kārtu. Vēl četri izslēgšanas turnīra dalībnieki tiks noskaidroti "lucky loser" kārtā, kurā palikušie astoņi trešo vietu ieguvēji tiks sadalīti četros pāros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!