Foto: Reuters/Scanpix
ASV futbola izlase trešdien savās mājās sīvā cīņā ar 2:1 (1:0) pārspēja Jamaiku, uzvaras vārtus gūstot mača beigās, sesto reizi komandas vēsturē izcīnot Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Zelta kausu.

Finālspēlē mājinieki uzvaru izrāva vien 89.minūtē, kad precīzs bija Džordans Moriss. Amerikāņi izmantoja pretinieku kļūdu, kuriem neizdevās izsist bumbu no sava soda laukuma, jo to pārtvēra uz maiņu nākušais Klints Dempsijs, pēc tam piespēlējot Morisam, kurš bumbu raidīja Jamaikas vārtsarga Dveina Millera sargāto vārtu labajā stūrī.

Zīmīgi, ka mača 23.minūtē Jamaikai nācās veikt piespiedu vārtsarga maiņu, jo rokas traumu guva pamatvārtsargs Andrē Bleiks, kura vietā laukumā devās Millers.

Rezultātu pirmā puslaika pēdējā minūtē atklāja amerikāņi, precīzu brīvsitienu izpildot Džozijam Altidoram, taču 50.minūtē jamaikietis Dže Vons Vatsons atjaunoja līdzsvaru.

Jamaika Zelta kausa izcīņā piedalījās otro reizi pēc kārtas, taču arī šoreiz nespēja tikt pie trofejas, jo mača pirmspēdējā minūtē, kā jau minēts, kļūdījās.

ASV izlase pusfinālā ar 2:0 uzvarēja Kostariku, bet Jamaika ar 1:0 pieveica Meksiku, gāžot to no šī turnīra troņa.

ASV izlase ar sesto Zelta kausa titulu līdz ar to pietuvojusies Meksikas izlasei, kas CONCACAF zonas prestižāko trofeju ir izcīnījusi septiņas reizes, tostarp arī pirms diviem gadiem.

Zīmīgi, ka kopš Brūsa Arenas atgriešanās pie ASV izlases stūres, tā nav zaudējusi jau 14 spēlēs pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!