Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase noslēgusi pirmo treniņu ciklu deviņu dienu garumā un ceturtdien dosies uz pirmajām pārbaudes spēlēm pret Somijas izlasi. Galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis sastāvu pirmajiem mačiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

No 14 basketbolistiem, kuri piedalījās treniņos Rīgā un Ventspilī, uz Somiju nedosies komandas kapteinis Jānis Blūms, Kristaps Porziņģis un Klāvs Čavars. Blūms otrdien treniņā sastiepis muguru, bet Porziņģis līdz 7. augustam būs aizņemts iepriekš plānotajā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) delegācijas vizītē Dienvidāfrikā. Klāvs Čavars sadursmē treniņā savainojis seju un valstsvienības darbā piedalīties vairs nevarēs.

"Aizvadījām pilnvērtīgu treniņu nedēļu, strādājot gan pie fiziskās bāzes, gan komandas taktikas pamatiem. Spēlētāji saņēmuši lielu informācijas apjomu, kas pakāpeniski jāpārstrādā. Pašatdeves ziņā visi treniņi bija vienlīdz labi, pēc kvalitātes šodien bija vislabāk – tātad soli pa solim ejam uz priekšu. Patīkami, ka kvalitātes ziņā neviens nekrita arī no kopējās ainas, diemžēl neveiksmīga epizode treniņā liegusi Čavaram iespēju debitēt valstsvienībā," sacīja Bagatskis.

Tāpat Bagatskis bija priecīgs, cik labi pirmajos treniņos izskatījās Kristaps Porziņģis: "Kristaps Porziņģis iesaistījās visās nodarbībās un potenciāls izskatās, maigi sakot, iespaidīgi. Svarīgi to izmantot. Komandas biedriem jāmācās iesaistīt Kristapu un "atrast" viņu vislabākajās pozīcijās. Savukārt Kristapam jāatrod sava vieta laukumā gan situācijās, kad spēle iet caur viņu, gan tad, kad akcenti novirzās uz citiem."

Piektdien notiks neoficiālā treniņspēle pret Somijas izlasi, bet sestdien abas komandas plkst.20:00 Tamperē spēkosies skatītāju un TV kameru priekšā.

"Divos mačos Somijā viens no mērķiem ir nospēlēt disciplinēti, stabili, bez kritumiem. Paskatīsimies, kuri spēj to izdarīt. Nākamnedēļ komandai pievienosies trīs spēlētāji, bet dažiem visticamāk teiksim paldies. Mūs, trenerus, gaida sarežģīta izvēle," skaidroja treneris.

Pēc atgriešanās no Somijas komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma. Nākamā pārbaude būs pārbaudes turnīrā Klaipēdā – 4. augustā pusfināla spēle ar Gruzijas izlasi, 5. augustā spēle par 1. vai 3.vietu ar Lietuvas vai Polijas izlasi. Pēc tam paredzētas četras pārbaudes spēles "Arēnā Rīga", kur valstsvienība būs pilnā sastāvā, ieskaitot Dāvi Bertānu un Kristapu Porziņģi.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm pret Somiju:
Dāvis Lejasmeiers, Aigars Šķēle, Artūrs Ausējs, Kristaps Janičenoks, Žanis Peiners, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!