Foto: F64

Latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolists Endrū Šmits karjeru turpinās Vācijas pēc spēka otrās līgas – "ProA" – komandā Fehtas "Rasta", paziņojis klubs.

Pagājušo sezonu 24 gadus vecais Šmits pavadīja Nīderlandes komandā Groningenas "Donar", palīdzot tai kļūt par valsts čempioni.

Nīderlandes čempionātā amerikānis 35 spēlēs caurmērā izcēlās ar 7,9 punktiem, 5,5 atlēkušajām bumbām un 1,3 bloķētiem metieniem. Savukārt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausā 11 spēlēs vidēji atzīmējās ar 7,3 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām.

Vēl 2015. gadā Šmits tika iekļauts Latvijas izlases kandidātu vidū, kuri gatavojās Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr viņš sastāvā neiekļuva. Pēc tam nākamo sezonu viņš pavadīja Latvijas komandā "Jūrmala"/"Fēnikss".

Šmita vecmamma dzimusi Latvijā, bet Otrā pasaules kara laikā devusies bēgļu gaitās un ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi ASV.

Floridā dzimušais Šmits pirms kļūšanas par profesionāli pārstāvēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas komandu "Liberty Flames", kas spēlē Virdžīnijā bāzētās Brīvības Universitātes paspārnē.

Pagājušajā sezonā "Rasta" vienība Vācijas bundeslīgā palika 17. vietā 18 komandu konkurencē un izkrita uz otro līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!