Viena no aktuālākajām šī brīža pašmāju muzikālajām apvienībām Instrumenti kopā ar eksperimentālo modes zīmolu Blank Blank radījusi jaunu un atraktīvu t-kreklu sēriju, kas tagad arī nonākusi pārdošanā.

Šī gada vasarā grupas Instrumenti puiši Jānis Šipkēvics jeb Shipsi un Reinis Sējāns jeb Reynsi sadarbībā ar grafisko dizaineri Miķeli Baštiku radīja sava debijas albuma vizuālo noformējumu, ļaujot satikties krāsai un skaņai.

Viņi izmantoja ar krāsu aplietas skaļruņu vibrējošās membrānas un bungas, tādā veidā ļaujot katras dziesmas skaņai uz papīra izšļakstīt pašai sevi - šī procesa rezultātā radās 14 unikāli zīmējumi.

Drīz pēc tam Instrumenti iepazinās ar zīmola Blank Blank radītājiem - grafiķi Lindu Blanku un dizaineri Mārtiņu Blanku - , un sākās sadarbība. Blank Blank, izmantojot sev raksturīgo apģērba balināšanas un apdrukas tehnoloģiju, radīja piecus t-kreklu dizainus, par pamatu izmantojot piecu Instrumentu dziesmu vizuālos attēlus.

"Instrumenti padarīja savu mūziku redzamu. Mēs to papildinājām, vienlaikus radot paši savu mākslas darbu. Mēs triepām, šķiedām, smidzinājām, šļakstinājām... Radīšanas process bija apzinātas nejaušības pilns. Varētu teikt, ka viņi ietērpa krāsās savu skaņu, bet mēs tai pāri uztriepām savējo," stāsta zīmola pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!