Foto: AP/Scanpix

Bijušais Minhenes "Bayern" aizsargs un kapteinis Filips Lāms, kurš pēc aizvadītās sezonas atvadījās no profesionālā sporta un tika atzīts par 2017. gada labāko futbolistu Vācijā, negrasās atgriezties futbolā, vismaz tuvākajā laikā, vēsta ārzemju mediji.

Nupat bijušais aizsargs noraidījis Minhenes "Bayern" piedāvāto sporta direktora posteni, ziņo portāls "TZ".

"Es gribētu paiet malā no ikdienas rutīnas darba," saka 33 gadus vecais Lāms. "Tuvākajā laikā nestrādāšu kā futbola eksports. Es gribētu ieturēt distanci no Minhenes "Bayern", Vācijas izlases, bundeslīgas un futbola vispār."

Kā ziņojām, pēc aizvadītās sezonas Lāms atvadījās no "Minhenes "Bayern", ko pārstāvēja 15 gadus. Ar šo klubu viņš astoņreiz kļuva par Vācijas bundeslīgas čempionu un triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Uz Vācijas gada labākā futblista titulu pretendēja arī "Real Madrid" spēlētājs Tonijs Kross un Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Pjers-Emeriks Obamejangs. Pirmo reizi šā titula ieguvēju noteica respektablais žurnāls "kicker" sporta žurnālistu balsojumā un uz to varēja pretendēt vācu futbolisti, kas spēlē ārzemēs, kā arī cisu valstu sportisti, kas spēlē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!