Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas izlases uzbrucējs Neimars paliks Spānijas klubā "Barcelona", savā sociālā tīklā "Twitter" profilā paziņojis komandas aizsargs Heralds Pikē.

Pasaules futbolā šobrīd galvenā aktualitāte ir potenciālā Neimara pāreja uz Parīzes "Saint-Germain" komandu. Parīzes klubs esot gatavs par viņu samaksāt 222 miljonus eiro lielo pārejas naudu, kā arī futbolistam samaksāt iespaidīgu līguma parakstīšanas bonusu.

Tomēr šajā jautājumā ir ļoti daudz neskaidrību, un pats Neimars pēdējās nedēļās izvairās no medijiem. Savukārt Neimara komandas biedrs Pikē savā tvitera profilā publicējis abu bildi ar piebildi "paliek". Pikē paziņojumu nevar uzskatīt par oficiālu, tomēr tas norāda uz kopējo noskaņu komandā.


Arī Neimara pāreja uz "Barcelona" 2013. gadā ir viena no skandalozākajām futbola vēsturē. Kopš pievienošanās Katalonijas klubam viņš 186 spēlēs guvis 105 vārtus. Pagājušā gada oktobrī viņš pagarināja līgumu ar "Barcelona" uz pieciem gadiem, bet līguma izpirkšanas maksa ir 222 miljoni eiro.

Ja Neimara pāreja notiks un "Saint-Germain" samaksās 222 miljonus eiro, tā kļūs par visu laiku lielāko darījumu futbola vēsturē. Pagaidām rekordists ir Pols Pogbā, par kuru "Manchester United" pagājušajā gadā 105 miljonus eiro samaksāja "Juventus". Pirms tam rekordists bija Garets Beils, kuru "Real Madrid" no Totenhemas "Hotspur" nopirka par 100 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!