Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājušas savas rekordaugstās pozīcijas, bet Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pakāpies par 35. vietām.

Ostapenko, kura aizvadītajā nedēļā turnīros nepiedalījās, saglabājusi 12. vietu, kuru atguva pēc Vimbldonas čempionāta. Savukārt Sevastova pagājušajā nedēļā Bukarestes turnīrā aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, taču tas viņai neļāva uzlabot pozīciju WTA rangā. Viņa arī šonedēļ ierindojas 17. pozīcijā.

Vēl no Latvijas tenisistēm WTA rangā atrodamas Diāna Marcinkeviča, kura 335. vietā, bet Daniela Vismane ieņem 1228. vietu.

Savukārt ATP vīriešu vienspēļu rangā Ernests Gulbis pakāpies par 35 vietām un ieņem 313. pozīciju. Viņš aizvadītajā nedēļā Bostades turnīrā Zviedrijā piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā. Latvijas otrā rakete ir Miķelis Lībietis, kurš ieņem 481. vietu, bet no citiem latviešiem Mārtiņš Podžus atrodas 711. pozīcijā, Krišjānis Stabiņš – 935. vietā, Rūdolfs Mednis – 1587. vietā, Jānis Podžus – 1864. vietā un Artūrs Lazdiņš – 2078. vietā.

WTA ranga līderpozīcijā atrodas Karolīna Plīškova, kurai seko Simona Halepa un Angelika Kerbere, bet uz ceturto vietu pakāpusies Garvīne Mugurusa. Tāpat vienas pozīcijas kāpumu piedzīvojušas Jeļina Svitoļina un Karolīna Vozņacki, kuras ieņem piekto un sesto vietu, bet Johanna Konta atkāpusies par trim vietām. Labāko desmitniekā atrodas arī Svetlana Kuzņecova, Venusa Viljamsa un Agņeška Radvaņska.

ATP rangā līderpozīcijā joprojām atrodas Endijs Marejs, otrais ir Rafaels Nadals, bet labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers. Nākamajās pozīcijās ierindojas Novāks Džokovičs, Stens Vavarinka, Marins Čiličs, Dominiks Tīms un Kei Nišikori, bet TOP 10 noslēgumā ierindojas Milošs Raoničs un Grigors Dmitrovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!